Fra blokken
Hør uddrag

Fra blokken

Jonas T. Bengtsson

Politikens Forlag
Danny, Malik og Christian er alle tre vokset op i den samme betonblok i Københavns nordvestkvarter. De var engang bedste venner, men mens Danny kun er blevet mere kriminel, har Christian og Malik skiftet spor. Christian er blevet politimand og villaejer med kone og børn i Kastrup, og Malik læser til tandlæge og hjælper til i sin fars restaurant.

Danny sidder inde på sjette år efter en voldsdom, da han meget uventet bliver prøveløsladt. Det første, han vil, er at opsøge sine gamle venner, men ingen har set Malik i flere uger, og selvom Christian er politibetjent, er det svært for ham at gøre noget, da han er bundet af regler og love. Dem har Danny nu aldrig set som en begrænsning, så han sætter sig for selv at finde sin forsvundne ven.

Fra blokken er en gribende historie om venskabmellem tre unge mænd, der har samme afsæt i livet, men er gået hver deres vej.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
 p-bog (paperback)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 300
Sprog: Dansk
Sideantal: 304
ISBN: 9788740054811
Format: 145x220
Udk. 15. October 2020
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Indholdsgrafiker: LYMI
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Simon Lilholt
Anmeldelser og omtale
Litteratursiden.dk
Hårdtslående og potent roman leveret med udsøgt sprogligt overskud (...) Bengtsson is back. Også i dén grad.
Bogsyn.dk
Et vedkommende, rørende og spændende drama, hvor man eftertænksomt efter hvert kapitel kigger ud i luften.
Bogtanken.dk
.. en spændende og voldsom fortælling, der bliver siddende længe i læseren. En af de bedste danske romaner jeg har læst i år.
 
 
 
 
 
-  Abookfulof.dk
Fra blokken er mit første møde med Jonas T. Bengtsson, men det bliver overhoved ikke det sidste. Fra blokken er en spændende og uforudsigelig page-turner med en atypisk (anti)helt i hovedrollen. Samtidig er det en utrolig velskrevet roman, med et troværdigt persongalleri og (på deres egen hårde måde) smukke miljøbeskrivelser. Fra blokken har mine varmeste anbefalinger – også til jer, som normalt vis ikke læser romaner. Læs mere
 
 
 
 
 
-  enbibliofilsbekendelser.blogspot.com
Særligt i beskrivelserne af hovedpersonens temperament fastmejsler Jonas T. Bengtsson sin evne til at mestre nuanceringens kunst sprogligt såvel som i indhold. Bogens stil er en sammensmeltning af Noir detektivroman og socialrealisme i stil med Nordkraft og det må siges at fungere mesterligt. Fra Blokken får mine varmeste anbefalinger med på vejen. Læs mere
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten
Som hos Tarantino er der smæk for skillingen og fremdrift i plottet. Her er ingen kedelige steder eller klæg selvhøjtidelighed. Bengtssons ambition er sympatisk nok noget så gammeldags som at underholde uden at moralisere.
 
 
 
 
-  Berlingske
... forfatterens blanding af hårdkogt socialrealisme og krimi-noir skuffer ikke. Bengtsson holder stilen til sidste punktum. Jonas T. Bengtsson kan den hårdkogte stil og forvalter den uden at ryste på hånden.
randiglensbo.dk
Fra blokken er en barsk fortælling fra et hårdkogt, kriminelt miljø. Den er virkelig velskrevet og karaktererne er meget overbevisende og troværdige. Jeg har været totalt opslugt af fortællingen og har læst den nærmest uden pauser. Bogen var næsten umulig at lægge fra sig, og nu hvor sidste side er vendt, kører historien stadigvæk i mine tanker. Den har gjort indtryk og bragt mange følelser i spil. Læs mere
 
 
 
 
-  Børsen
En medrivende og rå Nordvest-tragedie
 
 
 
 
-  Søndag
Fra Blokken" er (…) opbygget i en fragmenteret stil, hvor man følger hver af de tre venner i øjebliksbilleder, der både byder på vold og gode miljøbeskrivelser, mens andre er glimt af sjælden ømhed. Sammenligningen med Jakob Ejersbo er stadig helt oplagt, og hvis man er en hund efter både spænding og socialrealisme, er " Fra Blokken" en helt oplagt bog at kaste sig over. Læs mere
Information
Jonas T. Bengtsson har skrevet en kriminalroman med den sociale armod som kulisse, hvor detektiven og hovedpersonen tilfældigvis er en prøveløsladt voldsforbryder. ’Fra blokken’ er en variation på en velkendt genres skabeloner. Man er udmærket underholdt.
Downloads