Forbrydelsens sind
Hør uddrag

Forbrydelsens sind

Kristina Antivakis, Mette Brandt-Christensen, Tine Wøbbe

Politikens Forlag
En sjælden beretning fra en retspsykologs og retpsykiaters arbejde.

Hvorfor ender et menneske med at begå en forbrydelse? Hvad driver nogle til at overtræde loven – til at begå indbrud, overfald eller ultimativt slå et andet menneske ihjel?

I Forbrydelsens sind giver den erfarne retspsykiater og næstformand i Retslægerådet Mette Brandt-Christensen og den anerkendte retspsykolog og chefpsykolog på Psykiatrisk Center Sct. Hans Tine Wøbbe et unikt indblik i arbejdet med nogle af landets værste kriminelle og farlige gerningspersoner og belyser de psykiatriske værktøjer til at diagnosticere og behandle de dømte. For eksempel gennemgår eksperterne de grundige mentalerklæringer, psykopatitjeklister og personlighedstest, der benyttes ved mistanke om psykisk afvigende adfærd, når de er med til at anbefale, om den skyldige skal i fængsel eller have en behandlingsdom.

I bogen medvirker desuden nogle af de kriminelle, som Mette Brandt-Christensen og Tine Wøbbe har siddet ansigt til ansigt med. En drabsmand, en seriekrænker, et bandemedlem, en stalker, en bankrøver, en ildspåsætter, en frihedsberøver og en overfaldsmand fortæller deres livshistorie og beskriver, hvordan deres vej førte til grænseoverskridende adfærd, vold, fængselsstraffe, anbringelser – og nogle gange psykiatrisk behandling.

Mette Brandt-Christensen og Tine Wøbbe beretter om, hvordan de takler de intense og udfordrende møder med de dømte og om deres faglige søgen og personlige nysgerrighed eft er at afdække, hvad der ligger bag forbrydelserne.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 300.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 288
ISBN: 9788740064216
Format: 151x226
Udk. 07. March 2022
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Hæftet
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Kenneth Schultz
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Sundhedspolitisk Tidsskrift
'Forbrydelsens sind' er et meget vellykket, sympatisk engageret og af journalisten Kristina Antivakis flot skrevet forsøg på at gøre os klogere på, hvem de mennesker er, som begår personfarlig kriminalitet, og forhåbentligt også på, hvordan deres forbrydelser måske kunne have været undgået.
Bogsyn.dk
En uhyre spændende bog, der går godt og grundigt om bagved psyken på forbrydere og også kommer i dybden med rigtig megen, god, videnskabelig psykologisk forskning.
 
 
 
 
 
-  Anettesbookshelf.dk
Forbrydelsens sind har noget alvorligt, men menneskeligt på sinde og giver et usædvanlig fint indblik i de kriminelles tanker og adfærd.
 
 
 
 
-  Politiken, Bo Maltesen
 
 
 
 
-  Krimiormen.dk
Unik mulighed for at blive klogere på, hvad der får disse kriminelle til at begå de omtalte handlinger.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Kristina Antivakis, Mette Brandt-Christensen, Tine Wøbbe
Fange på livstid
Fange på livstid er historien om Danmarks strengeste straf, fra den Læs mere
De siger jeg er psykopat
En af landets førende eksperter giver i Psykopaterne iblandt os stemme til Læs mere