Fine fornemmelser
Hør uddrag

Fine fornemmelser

Julian Fellowes

Politikens Forlag
Fine fornemmelser er et portræt af 90’ernes engelske overklasse og dem, der vil give deres højre arm for at tilhøre den.

Edith Lavery, en klassisk smuk engelsk blondine med et indladende væsen og en for middelklassen rimelig sikker stil, er en kvinde, der ved, hvad hun vil.

Selv om Edith lever et almindeligt Londonliv med ligegyldige venner og et kedeligt job i et ejendomsmæglerfirma, lykkes det hende at charmere aristokraten Charles Broughton, der er arving til godset Broughton Hall og alene af den grund en efterstræbt ungkarl. Da Charles frier, siger Edith lykkeligt ja.

Men livet blandt engelsk landadel med de mange uskrevne regler, der er beregnet på at afsløre en middelklasseopkomling, er ikke for sarte sjæle, og Broughton Hall regeres enevældigt af Ediths svigermor, den legendariske Lady Uckfield. ’Googie’, som hun kaldes i inderkredsen, bliver hurtigt klar over, at det ikke så meget er Charles, som det er grevindetitlen, der interesserer Edith, og så er magtspillet mellem de to kvinder i gang.

Fine fornemmelser er en moderne Jane Austen-historie. Den leverer, som også hun gjorde i sine romaner, et røntgenbillede af sin tid og en ætsende skarp hudfletning af den engelske overklasse – og af dem, der vil give deres højre arm for at tilhøre den.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 250
Sprog: Dansk
Sideantal: 368
ISBN: 9788740050066
Format: 145x220
Udk. 03. September 2019
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Indholdsgrafiker: LYMI
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Harvey Macaulay
Oversætter: Inger Kristensen
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Livet i dukkehuset
Bogen er velskrevet, velfortalt og lige i øjet … En skøn, herlig og vidunderlig historie.
Litteratursiden.dk, Jette Holmgaard Greibe
Man er på ingen måde i kedeligt selskab med denne roman … Det evige spil mellem de adelige og middelklassen er blændende fortalt … Hvis du elsker kærlighed og lidenskab i alle former, store engelske godser og samtidig er blot en smule anglofil, er denne bog som skabt til dig.
 
 
 
 
-  Femina, Julia Lahme
Fellowes skriver et rammende, klarsynet og velskrevet portræt af 1990'ernes England, af chauvinisme, overklassens magt og ikke mindst af, hvad der kan ske, når man forsøger at blive en anden.
 
 
 
 
 
-  Søndag, Dorthe Liljensøe
Topunderholdende læsning … Fellowes spidder på elegant vis den højere middelklasses stræben efter at nå højere op ad rangstigen og de adeliges hykleriske afsky for den slags mennesker.
 
 
 
 
 
-  Magasinet Liv, Caroline Rutter
Det er forfriskende at læse en nutidig overklasseroman … Oplagt til dig, der elsker Downton Abbey.
Alt for Damerne, Marie-Louise Truelsen
Alt for Damerne anbefaler ’Fine fornemmelser’
Bogvægten.dk
Julian Fellowes formidler veloplagt og har et glimt i øjet mens han fortæller.
Downloads