22. November 2022

Filmrettigheder solgt

Det er kun en måned siden, at filmrettighederne til forfatter Thomas Rydahls ’Eremitten’ blev solgt. Nu er det sket igen.
Denne gang er det rettighederne til bogen ’Uniform’, der udkom i oktober og blandt andet udløste fem hjerter fra Politikens anmelder og disse ord: ”Thomas Rydahls dødspændende, virkelig velskrevne og suverænt godt plotlagte gangsterkrimi med forbudt kærlighed”.

Køberen er produktionsselskabet Apple Tree, der står bag internationale DR-succeser som ’Forbrydelsen’, ’Broen’– samt ’Equinox’ og ’Skruk’ for Netflix med flere store serier på vej i 2023.

Medgrundlægger Piv Bernth udtaler:

”Uniform er en enestående bog i sin genre. Original og moderne – med et usædvanligt makkerpar – og stort set intet politi. Bogen tager fat i moderne temaer om etnicitet, længsel, grådighed, retfærdighed og en insisteren på at finde den rette vej i livet. Karaktererne er langt fra klichéer. De er rigtige mennesker med mange facetter, fejl og mangler, som vi alle kan genkende. Vi glæder os meget til gå i dybden med historien med henblik på at skabe en moderne og anderledes tv-serie.”

’Eremitten’ blev solgt til det Los Angeles-baserede produktionsselskab Pretty Pictures med topproducenten Gail Mutrux i spidsen.

”Det er sket igen, fordi Rydahl er en fremragende fortæller. Han skildrer nutidens storbyliv med en overlegen indlevelse, og et persongalleri man ønsker at høre mere til”, siger Senior Literary Agent på Politiken Literary Agency, Rudi Urban Rasmussen.

Gå til News