Eufori
Hør uddrag

Eufori

En roman om Sylvia Plath

Elin Cullhed

C & K
Ikonet Sylvia Plath står lysende klar i den Augustpris-vindende svenske succesroman.

I Eufori møder vi Sylvia Plath sidst i tyverne – i hvad der skulle vise sig at blive forfatterens sidste år. Men det er ikke en apatisk fortælling om selvmord. I stedet er det en rasende, tindrende, balstyrisk medrivende historie om moderskab, kvindeliv og kunstnerisk skabelse i ægteskabet med Ted Hughes, der af samtiden blev betragtet som en vigtigere stemme end Plath selv. Hun måtte altid stå tilbage for ham, men hendes indre liv i Cullheds gestaltning viser et lysende intellekt og en forfatter af højeste karat.

Cullhed låner sine egne erfaringer fra livet med små børn i kernefamiliens til tider skrækindjagende skød til Sylvia Plath for at skabe et enestående værk, der vil vække genkendelse hos mange læsere, og samtidig er helt sit eget. Elin Cullhed vandt Augustprisen som årets bedste svenske udgivelse med begrundelsen: "I tekstens bankende hjerte ser læseren Sylvia Plath, men også sig selv."

Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 300.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 320
ISBN: 9788740075120
Format: 135x210
Udk. 21. April 2022
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Forlag: C & K
Omslagsgrafiker: Sofie Winding Studio
Oversætter: Caroline Albertine Minor
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Femina
I sandhed en af forårets største læseoplevelser.
 
 
 
 
 
-  Litfix.dk
Cullhed skriver helt fantastisk og bogen får derfor også denne anmelders varmeste anbefalinger …. Danske Caroline Albertine Minor har oversat Cullheds roman og gør det fremragende. Det i sig selv er en af romanens styrker. Nogle andre er intensiteten, sproget, at man kan mærke Sylvias indre så tydeligt. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Berlingske, Marie Louise Wedel Bruun
Sand genistreg … sikke en præstation!
Information, Kamilla Löfström
Respektindgydende.
 
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Erik Svendsen
Det kan tendere til blasfemi at skrive det, men det er en fest at læse Elin Cullheds roman om Sylvia Plath, der begik selvmord.
Bogblogger.dk
En fremragende roman
Skrivforlivet.dk
Cullhed præsenterer os for en voldsomt velskrevet gengivelse af et menneskes rige, selvmodsigende og næsten helt umulige indre liv, og det er en oplevelse, man bør unde sig selv.
Downloads