Et lyst sind
Hør uddrag

Et lyst sind

- er ofte en viljessag

Britt Bendixen, Iben Albinus Sabroe

Politikens Forlag
Da hun fyldte 62, var hun overbevist om, at hendes karriere havde toppet. Og det var egentlig okay. Hvem ville ikke være tilfreds med årtiers succes som danser og koreograf? Men tilværelsen skulle vise sig at have endnu et es i ærmet til Britt Bendixen. En opringning fra TV 2 og en opfordring til at blive dommer i danseprogrammet Vild Med Dans gjorde den tidligere Danmarksmester landskendt og højtelsket af seerne – nu på 14. sæson.

Britt Bendixen fortæller her med åbent hjerte, humor og selvironi om sit liv, fra hun fødes i Husum under Anden Verdenskrig og som toårig på et hængende hår overlever meningitis. Det er historien om at vokse op på en danseskole, hvor hun opdrages af to for tiden usædvanligt selvstændige kvinder, moren og mormoren, efter levereglerne ’Hvem som helst kan hvad som helst’ og ’Et lyst sind er en viljesag’. Om at vinde sejre på stribe, charmere sig ind på en balletskole i Cannes og danse for Grace Kelly og Fyrst Rainier. Og det er historien om en lang karriere som danser, danselærer og koreograf inden for tv og musicals – og om de koryfæer, hun møder på sin vej.

Et lyst sind – er ofte en viljesag handler om, hvor langt man kan komme med en kombination af livsglæde, held og viljestyrke – også når livet indimellem modarbejder én med en modstand, der kan synes uoverkommelig. Som når man mister dem, man elsker.

Det er en bog, der er ligesom Britt Bendixen – varm og sjov og med en livskraft, der smitter og forplanter sig til alle omkring hende. Og om at beslutte sig for, at livet er fantastisk, om at møde den store kærlighed to gange og om at gå i zebrastribet bikini, selvom man har passeret de 70.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 300.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 328
ISBN: 9788740038613
Format: 151x226
Udk. 26. October 2017
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Indholdsgrafiker: MOM
Fotograf: Territorium
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
 
-  Familie Journal, Dorthe Liljensøe
Det er sjældent, jeg støder på en biografi, som gør mig i så godt humør … Hvor har hun dog meget på hjerte, og hvor har hun dog oplevet og opnået meget på godt og ondt.
 
 
 
 
 
-  Politiken, Bettina Heltberg
En glad fortælling fra Britt Bendixens lyse liv.
 
 
 
 
-  Berlingske, Jakob Steen Olsen
Fire stjerner Et glimrende kvindeportræt af Britt Bendixen selv og det utrættelige gåpåmod, hun har mønstret i et langt liv med meget arbejde og skiftende opfattelser af, hvad en kvinde kunne få lov til: »Hvor svært kan det være?« Men den er den også en smukt formuleret kærlighedserklæring til moderen -og til mormoren, for den sags skyld, en anden stærk madamme. Læs mere
 
 
 
 
-  En bognørds skriblerier
En rigtig hyggelig biografi om hele Danmarks Britt Bendixens spændende liv.
Downloads