Et liv med LEGO
Læs uddrag

Et liv med LEGO

Jens Andersen

Politikens Forlag
Nyt biografisk værk om en unik dansk slægts-, erhvervs- og kulturhistorie.For første gang nogensinde udkommer en bog om LEGO Koncernens og slægten Kirk Kristiansens fascinerende historie gennem 100 år, som familien selv medvirker i.

Et liv med LEGO er skrevet af Jens Andersen, kendt for sine biografier om bl.a. Kim Larsen, Kronprins Frederik og Astrid Lindgren, og er en eventyrlig fortælling om verdens største legetøjsproducent. Den begynder i 1916, da Ole Kirk Christiansen slår sig ned som snedker i Billund på den jyske hede, og følger slægten og virksomheden i et til tider dramatisk forløb frem til i dag, hvor LEGO brandet er et af de mest elskede på kloden.Jens Andersens bog er samtidig en kulturhistorie om skiftende generationers syn på børn og barndom og forskellige epokers opfattelse af legens betydning.Værket er gennemillustreret og bygger på halvandet års studier i LEGO Koncernens historiske samling og arkiv i Billund. Som fortælling er den også blevet til på grundlag af månedlige møder og samtaler gennem halvandet år med Kjeld Kirk Kristiansen, der gennem hele bogen uddyber og kommenterer sit eget og sin slægts liv med LEGO.Kjeld Kirk Kristiansen: ”For snart et par år siden havde jeg besøg af Jens Andersen, der havde en idé om at skrive en bog om det legende menneske i lyset af LEGO historien og med mig som en slags medfortæller. Den var jeg med på, og det er nu blevet til denne slægtsbog – ’Et liv med LEGO’. Jens har gransket i gamle arkiver, fundet historier og citater fra de tre generationer, og jeg har nydt de mange hyggelige timer vi har tilbragt sammen. Jens skriver på en helt særlig medrivende og levende måde, og jeg håber, at mange vil få en rigtig god læseoplevelse.”Jens Andersen: ”Jeg er født i 1955, samme år Kjelds far lancerede sin geniale idé om et system af legetøj, der var grænseløst, både som legemateriale og som forretningsidé. LEGO er for mig et eventyr om to så væsensforskellige størrelser som ’erhvervsliv’ og ’legekultur’, det handler om en dansk ejerfamilie i fire generationer med passion for og ambition om at gøre noget særligt for børn i hele verden gennem leg. Det eventyr har jeg gerne villet fortælle med familiens egen stemme.”
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 199.00
Sprog: Dansk
Spilletid: 10T 47M
ISBN: 9788740074475
Format: Download MP3
Lydbog udk. 08. February 2022
Indlæst af: Henrik Hartvig Jørgensen
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Berlingske, Peter Nedergaard
Jens Andersens måde at skrive på er smittende som deltavarianten. Man fanges ind af dramaerne, personlighederne og tilfældighederne, som males frem på papiret … »Et liv med LEGO« er dejlig læsning. Dens sammenfletning af erhvervs-, person- og danmarkshistorie måtte gerne danne skole.
 
 
 
 
 
-  Politiken, Christian Jensen
Der er rigtig mange grunde til, at Jens Andersen har skrevet en forrygende bog om et af dansk erhvervslivs smukkeste succeser. Med sit suveræne litterære afsæt … formår Jens Andersen at løfte Lego-fortællingen fra nøgletal og markedsposition til et stykke dansk og international erhvervs- og kulturhistorie. Læs mere
Pernille Stensgaard, Weekendavisen
Den utrolige historie om en plastikklods, der holder en hel slægt og en hel by fanget i hundrede år og langt ud i fremtiden, er sindsoprivende spændende.
Radio Update, Hanne Bærentzen
Læseren lærer en familie og en virksomhed at kende – gennem op-og nedture. Den er velfortalt og spændende … I mine øjne viser bogen så netop, hvordan kultur og erhvervshistorie er flettet sammen.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Jens Andersen
Kim Larsen
Kim Larsen fortæller varmt og humoristisk om sine rødder, sin barndom og de Læs mere