Et landskab er aldrig tåbeligt
Hør uddrag

Et landskab er aldrig tåbeligt

Bergsveinn Birgisson

C & K
I en lille flække ved Geimundsfjord i det nordvestlige Island driver en lille gruppe mænd fiskeri fra deres kuttere. Den yngste af dem, Halldor, er vokset op i Reykjavik, men rejste som ung nordpå til fiskerlejet. Halldor skriver dagbog om hverdagen i det lille samfund, hvor han føler sig tryg, samtidig med at han har en tiltagende fornemmelse af, at livet er et andet sted! I håb om at få kærligheden til at komme til Geimundsfjord indrykker han en annonce om en husholderske i hovedstadsavisen, og det sætter skub i tingene.

Et landskab er aldrig tåbeligt er en underfundig fortælling om længslen efter at tage del i livet i stedet for bare at være tilskuer. En herlig islandsk roman om mænd, fisk, skyer og kærlighed!

Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 249.95
Sprog: Dansk
Sideantal: 250
ISBN: 9788792884251
Format: 132x210
Udk. 22. September 2017
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Hæftet
Forlag: C & K
Omslagsgrafiker: Dynamo, Reykjavik
Oversætter: Kim Lembek
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Drustrups Bogblog, Per Drustrup Larsen
Fremragende skrevet med forunderlige formuleringer (…) Bogen er befolket med nogle unikke personligheder, som er spændende bekendtskaber for læseren, og som giver historierne eventyrlige dimensioner, der nærmer sig det magiske.
 
 
 
 
-  Berlingske, Jeppe Krogsgaard Christensen
Det er stimulerende og sine steder bevægende at følge den eksistentielt udfordrede og senere skyldsplagede Halldor, og Birgisson leger begavet med læseren. Med forventninger og troværdighed, men også med litteraturhistorien.
 
 
 
 
-  Politiken, Jes Stein Pedersen
det her er fiskerinoteringer, som man aldrig har hørt dem før, iskolde, hjertevarme, sorgmuntre. (…) Der er kort sagt tale om en historie af den slags, som islandske forfattere er så gode til at fortælle. Store følelser, stor natur, en fornemmelse for evighed, gemytlig-grusom civilisationskritik med smag af sælspæk og dertil sjælelige svingninger, som varer en vinter eller et helt liv. Læs mere
 
 
 
 
-  Bogrummet.dk, Jens Markvardsen
Oppe på skulderen af den afdøde mester Halldor Laxness, står Bergsveinn Birgisson og betragter landskabet. Både fjeldene og havet, men også de landskaber der ligger inde i hovedet på de figurer der befolker hans langt fra tåbelige debut.
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Henriette Barcher Lind
"Et landskab er aldrig tåbeligt" er en lysende og lun roman om en såret mand, der heler i mødet med den uforbeholdne kærlighed.
 
 
 
 
-  Nordjyske, Anne Skov Thomsen
En underfundig, lun og ganske humoristisk miljøskildring, og jeg måtte flere gange tage mig selv i at klukle højt
 
 
 
 
-  Livet i dukkehuset, Sascha Jensen
”En stor fortælling i en lille bog … Hans fortællestil er finurlig, skæv og sjov, han er velskrevet og velovervejet … Jeg anbefaler bogen til dem, der gerne vil læse islandsk litteratur, men ikke ved, hvor de skal starte.”
Litteratursiden.dk, Anne Grete Jacobsen
Halldors dagbog med optegnelser fra hverdagen i det lille fiskerleje i det nordvestlige Island er en stor læseoplevelse, rørende, tankevækkende og meget smukt fortalt.
Weekendavisen, Birte Weiss
en forfatter med stor fortællekraft
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Bergsveinn Birgisson
Nyhed
Håndbog i køers sindelag
En arbejdsløs kultursociolog vender hjem til Island med sin familie efter Læs mere
Svar på Helgas brev
Vidunderlig kærlighedshistorie. Nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris Læs mere