Et andet menneske et andet liv
Læs uddrag

Et andet menneske et andet liv

Sofie Jama

Politikens Forlag
En ung pige flygter fra konflikten i Somalia med sin mor og søskende, og de ender i Roskilde. Efter en tid som overbevist muslim og somalier vil den begavede, smukke Baraka assimileres. Hun har mødt Esther, en ældre jødisk kvinde, der betror hende historien om sin egen forvandling fra tjekkisk holocaust-overlever til den danske overklassekvinde Rosa. Baraka vil forvandle sig selv, koste hvad det vil. Hun bliver til Maria og bor i en lille ærkedansk provinsby, gift med en ansat fra det lokale byggemarked. Efter nogle år som husmor og studerende dér leder hendes stærke opdrift og udlængsel hende til USA, hvor hun bliver stjerne i en stor tv-serie. Men hun længes efter sin muslimske kultur og vender hjem til sin mor, der nu bor på Nørrebro. I København arbejder hun i Røde Kors, og her møder hun den asylsøgende dreng Umar med palæstinensisk baggrund. Hun føler sig uforståeligt stærkt knyttet til Umar.

Lidt efter lidt tegner der sig et ubrydeligt mønster imellem de tre mennesker fra hver sin verdensdel og fra hver sin tidsalder.

Et andet menneske, et andet liv er skrevet i tre spor: Barakas/Marias, Esthers/Rosas og Umars, men Baraka er fortæller igennem hele bogen. Hun er stærkt troende muslim, omskåret, som den somaliske tradition byder, og stolt af det. Omskæringen har ikke dæmpet hendes seksuelle begær, tværtimod, og hun mærker hele sit liv andres stærke begær efter hende.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Køb nu
DKK 149.00
Sprog: Dansk
Spilletid: 9T 43M
ISBN: 9788740053760
Format: Download MP3
Lydbog udk. 18. januar 2019
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad
Det er grusom læsning, der er uafrystelig, spændende og ætsende, og det er imponerende, som Sofie Jama formår at binde sine tre historier sammen til sidst. Et utroligt vigtigt indblik i krigens ubarmhjertighed.
 
 
 
 
 
-  Abookfulof.dk
Et andet menneske, et andet liv’ er en ubeskrivelig relevant bog om vores historie, men også om det der udspiller sig i verden lige nu … Så tak til Sofie Jama for denne rigtig gode roman. Jeg kan kun sige, at I virkelig bør læse den.
 
 
 
 
-  Børsen
Vovet og væsentlig debutroman.
 
 
 
 
-  Politiken
Dansksomaliske Sofie Jama kommer vidt omkring i sin modige debutroman
 
 
 
 
-  Berlingske
Sofie Jama kommer vi til at høre meget mere til.
 
 
 
 
-  Bognørden.dk
‘Et andet menneske, et andet liv’ er en utrolig stærk debutroman. Sofie Jama træder ind på scenen med en enorm selvsikkerhed og hun har i dén grad noget at have den i. Hendes viden og den levende formidling rækker langt ud over egne erfaringer. Jeg ser frem til at følge hendes forfatterskab.
 
 
 
 
-  Ekstra Bladet
En modig og sanselig roman
 
 
 
 
-  Litfix.dk
Sofia Jama har begået en barsk og stærk fortælling om krig og flugt, men først og fremmest om mennesker … ’Et andet menneske, et andet liv er sprogligt stærk og overbevisende’. Den er ikke sentimental, men forfriskende overvældende i sin tone. Ganske enkelt noget af det mest rigtige og humanitære, der er blevet skrevet om flygtningestrømmen. Læs mere
Weekendavisen
Som helhed er ’Et andet menneske, et andet liv’ … en absolut smidig læseoplevelse, der alene i skildringen af det handlekraftige somaliske krigsbarns omkalfatring af eget liv overvælder sin læser betydeligt.
Downloads