Engang var jeg Jesper Skibby
Læs uddrag

Engang var jeg Jesper Skibby

Jesper Skibby, Tonny Vorm

Politikens Forlag
Engang var jeg Jesper Skibby er et indgående portræt af et komplekst menneske, som vi alle har mere tilfælles med, end vi tror, og dertil en stærk og velskrevet sportskrønike.

Jesper Skibby er en af landets mest populære og vindende cykelryttere. Vi lærte ham at kende som den sjove fyr, der altid stod klar med en kæk replik til tv-seere og journalister efter de udmarvende Tour-etaper og i første sæson af Vild med dans. Men bag facaden gemte sig en rastløs og usikker dreng, der tørstede efter farens anerkendelse og kæmpede med mindreværd, pillemisbrug og præstationsangst. Efter karrieren ventede den helt store nedtur og en årelang kamp for at finde sig selv i en tilværelse uden for cykelsportens faste rammer.

I Engang var jeg Jesper Skibby går forfatteren Tonny Vorm på jagt efter sandheden om mennesket bag masken. Hvem er Jesper Skibby i virkeligheden? Hvad drev ham til den slidsomme træning og mod målstregen i de store etapeløb? Hvorfor blev han udfordret efter cykelkarrieren? Hvad sker der i hovedet på en topidrætsmand, når han mister sin sport?

Venner, familie og tidligere kolleger fortæller om deres indtryk af Jesper Skibby, der selv ærligt beretter om sejre og skuffelser på landevejen og den kærlighed, der i dag er fundamentet i hans hverdag.

Engang var jeg Jesper Skibby er ud over samtaler med hovedpersonen selv baseret på interviews med en række tidligere cykelryttere som Brian Holm og Jens Veggerby.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog
Belastning...
Link to Saxo
DKK 169.00
Sprog: Dansk
Spilletid: 4T 32M
ISBN: 9788740071535
Format: Download MP3
Lydbog udk. 24. March 2021
Indlæst af: Thomas Bang
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
Cyclingworld.dk
Som læser får man ganske enkelt et super indblik i, hvilken sammensat person Jesper Skibby er ... læs bogen, hvis du interesserer dig for at blive et bedre menneske.
Feltet.dk
Alt i alt er bogen en glimrende bedrift, da Tonny Vorm skriver med et forfriskende overskud, med referencer til et væld af cykellitteratur samt et levende sprog, der får Skibbys udtalelser til at springe op fra siden, og skaber billeder hos læseren, der får cykelstjernen helt ind på livet.
Bogsyn.dk
Det er journalistik i særklasse.
 
 
 
 
 
 
-  Bogens_liv (IG)
En bog om psyke og om misbrug og særligt det at komme op af et mørkt, sort hul. Og det er netop de emner, som jeg synes er beskrevet på en god og meget personlig måde i bogen.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Jesper Skibby, Tonny Vorm
Spor i sneen
Spor i sneen genopliver den sande historie om krigsopgøret i Læs mere
Tre uger i juli
I starten af juli 2022 vil hele nationen stå på den anden ende, når en af Læs mere
Sort kaffe & hvide sokker
Bjarne Riis, Brian Holm , m.fl.
Sort kaffe og hvide sokker er på én gang en fortælling om cykelsportens Læs mere
Lede hunde & kolde kameler
Bjarne Riis, Brian Holm , m.fl.
Nye cykelhistorier fra 19 danske topryttere. Cykelsporten er rig på Læs mere
Postkort fra Californien
En poetisk erindringsroman om forholdet mellem fædre og sønner og en Læs mere