En uretfærdig tid
Hør uddrag

En uretfærdig tid

Gertrud Tinning

Politikens Forlag
Gribende historisk roman om kvinders og mænds liv i byen og på landet i 1880’erne.

I 1880’erne var Rubens væverier på Frederiksberg en af Danmarks største arbejdspladser med 500 ansatte. Her arbejder den unge kvinde Nelly. En dag kommer en af de andre unge arbejdersker ud for en frygtelig ulykke, og Nelly må sørge for at Marie kommer fri af maskinen og bliver bragt til hospitalet. Der er ingen hjælp at hente fra de overordnede mænd, tværtimod.

Nelly bor i det fattige kvarter i Borgergade. Her møder hun bondesønnen Johannes fra Jylland, som sover hos hende den nat, hun bliver overfaldet.  Johannes bliver fængslet og anklaget for overfaldet, men er det virkelig ham, der har gjort det?

På Johannes’ fædrene gård i Jylland bor hans søster Anna stadig. Johannes’ tvillingebror skal arve gården, og Johannes skal købe sit eget sted, men han har ingen penge. Storbonden Peder lover ham et lån, hvis Anna vil gifte sig med ham. Da Anna hører, at hendes bror sidder i arresten i København, giver hun fanden i det hele og stikker af for at komme sin bror til undsætning.

Gertrud Tinning har skrevet en handlingsmættet historie om vilkårene for kvinder og for mænd på landet og i byen i slutningen af det 19. århundrede.
Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 140.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 464
ISBN: 9788740050806
Serietitel: Anna og Dagmar-serien
Nummer i serien: 1
Format: 145x228
Udk. 30. September 2019
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Sabine Brandt Studio
Anmeldelser og omtale
Home by Bianca
Som forventet krøb handlingen helt ind under huden på mig og jeg måtte både lægge bogen fra mig, men også skynde mig at læse videre flere gange.
bogsyn.dk
En bog man på mange måder bliver klog af.
This Fictional Life
Du er som læser totalt opslugt … Gertrud Tinning skriver fantastisk, og er skarp i både persongalleri, handling og tidsbillede.
 
 
 
 
 
-  Litfix
Gertrud Tinning har begået et velskrevet samfundskritisk portræt af livet i 1880’ernes København, og skildrer en uretfærdig tid for kvinder og tyende i bedste Jane Aamund stil.
 
 
 
 
 
-  Femina, Julia Lahme
Velskrevet, spændende historisk roman med en social og samfundsmæssig fin føling … Læs den og nyd de nære beskrivelser og ikke mindst det faktum, at vi slap for at tage del i den tid.
 
 
 
 
-  Dagbladenes Bureau, Preben Rasmussen
Den er spændende og en vigtig reminder.
 
 
 
 
-  Annes Bogblog
Et fascinerende indblik i danmarkshistorien.
Arbejderen, Inge Torkild-Hansen
En god og læseværdig roman med kvinderne i centrum
 
 
 
 
 
 
-  Cats, books and coffee
Er du til velskrevne historiske romaner med stærke kvinder i centrum, og var du vild med Jane Aaamunds Klinkevals-trologi, så må du absolut ikke snyde dig selv for En uretfærdig tid.
 
 
 
 
 
 
-  Krimiormen
Det er en fantastisk fortælling, hvor jeg både følte mig utroligt spændt på, hvor historien ville føre mig hen samt rørt over historien og karakterernes udvikling. Et ekstra tvist er der desuden over den detalje, at der faktisk har eksisteret en klædefabrik der hed Ruben. “En uretfærdig tid” ER både uretfærdig, rørende, smuk og spændende lige fra første kapitel. Bogen får mine varmeste anbefalinger med på vejen. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Bogrummet
Gertrud Tinning levendegør 1880’erne i København og formår med sin pen at beskrive den uretfærdige tid, som kvinderne og arbejderne levede under. Hun gør det i et enkelt og levende sprog og vækker København og sine personer til live, så man ser dem for sig, både fysisk og psykisk … En dejlig læseoplevelse. Jeg håber, der kommer mere fra Gertrud Tinnings pen. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Livet i dukkehuset
Jeg er vild med Gertrud Tinnings skrivestil og fortællestil, jeg var fanget fra side et og ville bare have mere og mere … Spændende, vellykket og indeholder en del facetter, som passer som fod i hose til historien.
Randiglensbo.dk
Både interessant og rørende. Romanen tegner et billede af stærke kvinder, der ikke lader sig kue, men derimod kæmper for at skabe bedre og mere rimelige vilkår for både sig selv og andre. Romanen giver stof til eftertanke – de rettigheder, vi har i dag, er ikke kommet af sig selv. Jeg vil anbefale En uretfærdig tid til alle. Læs mere
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Gertrud Tinning
Dagmars svære valg
København 1913. Dagmar arbejder på Carlsberg-bryggeriet og har altid drømt Læs mere