En uretfærdig tid
Læs uddrag

En uretfærdig tid

(beriget med musik og lydeffekter)

Gertrud Tinning

Politikens Forlag
Gribende historisk roman om kvinders og mænds liv i byen og på landet i 1880’erne.

I 1880’erne var Rubens væverier på Frederiksberg en af Danmarks største arbejdspladser med 500 ansatte. Her arbejder den unge kvinde Nelly. En dag kommer en af de andre unge arbejdersker ud for en frygtelig ulykke, og Nelly må sørge for at Marie kommer fri af maskinen og bliver bragt til hospitalet. Der er ingen hjælp at hente fra de overordnede mænd, tværtimod.

Nelly bor i det fattige kvarter i Borgergade. Her møder hun bondesønnen Johannes fra Jylland, som sover hos hende den nat, hun bliver overfaldet.  Johannes bliver fængslet og anklaget for overfaldet, men er det virkelig ham, der har gjort det?

På Johannes’ fædrene gård i Jylland bor hans søster Anna stadig. Johannes’ tvillingebror skal arve gården, og Johannes skal købe sit eget sted, men han har ingen penge. Storbonden Peder lover ham et lån, hvis Anna vil gifte sig med ham. Da Anna hører, at hendes bror sidder i arresten i København, giver hun fanden i det hele og stikker af for at komme sin bror til undsætning.

Gertrud Tinning har skrevet en handlingsmættet historie om vilkårene for kvinder og for mænd på landet og i byen i slutningen af det 19. århundrede.

En uretfærdig tid er indlæst af skuespiller Sara Ullner. Denne udgave af lydbogen er beriget med lydeffekter og musik komponeret til bogen af Jakob Tesch. Lydbogen findes også i udgave, der er ren oplæsning.
Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
DKK 169.00
Sprog: Dansk
Spilletid: 11T 13M
ISBN: 9788740069839
Format: Download MP3
Lydbog udk. 30. september 2019
Indlæst af: Sara Ullner
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Femina, Julia Lahme
Velskrevet, spændende historisk roman med en social og samfundsmæssig fin føling … Læs den og nyd de nære beskrivelser og ikke mindst det faktum, at vi slap for at tage del i den tid.
 
 
 
 
 
 
-  Krimiormen
Det er en fantastisk fortælling, hvor jeg både følte mig utroligt spændt på, hvor historien ville føre mig hen samt rørt over historien og karakterernes udvikling. Et ekstra tvist er der desuden over den detalje, at der faktisk har eksisteret en klædefabrik der hed Ruben. “En uretfærdig tid” ER både uretfærdig, rørende, smuk og spændende lige fra første kapitel. Bogen får mine varmeste anbefalinger med på vejen. Læs mere
Randiglensbo.dk
Både interessant og rørende. Romanen tegner et billede af stærke kvinder, der ikke lader sig kue, men derimod kæmper for at skabe bedre og mere rimelige vilkår for både sig selv og andre. Romanen giver stof til eftertanke – de rettigheder, vi har i dag, er ikke kommet af sig selv. Jeg vil anbefale En uretfærdig tid til alle. Læs mere
Downloads