En gylden korkprop
Hør uddrag

En gylden korkprop

Espen Strunk, Iben Hjejle

Politikens Forlag
Iben Hjejle er en af sin generations mest markante skuespillere.

Skuespilleren Iben Hjejle var en del af det store nybrud i dansk film i 1990’erne, hun indspillede Hollywood-film og var en hjørnesten i det populære Klovn-univers. Privat udgjorde hun halvdelen af ”Danmarks celebritypar nummer to” – efter kronprinsparret.

De senere år har hun skabt en af landets mest lyttede podcasts, den hudløst ærlige Sitter, hvor hun er vært sammen med veninden Signe Lindkvist. Men undervejs har livet taget nogle dyk, og hun er flydt væk fra det, hun er rundet af. Både privat og professionelt. I En gylden korkprop fortæller hun om at finde vej til overfladen og træde i karakter i sit livs vigtigste rolle: Rollen som sig selv. Det har krævet nogle markante valg – og fravalg – i bestræbelsen på at blive tro mod sig selv og genfinde sine grundværdier.

Fortællingen tager sit udspring en dag, Iben smider en kasse med gamle manuskripter i en container. Det bliver første skridt i en længere selvransagning, som fører hende hele vejen tilbage til barndomshjemmet i 1970’ernes Søborg. Hun følger sit spor gennem skiftende familieformer, nedslående tab, tætte venskaber og svære brud frem til i dag, hvor hun har fundet tilbage til fordybelsen og åbnet et nyt kapitel.

Bogens tone har den balance, der også kendetegner Iben som menneske og skuespiller – der er lige dele humor og eftertanke. Som en kollega har sagt: "Hos Iben ligger Dostojevski og pruttepuden lige ved siden af hinanden."
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 300.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 256
ISBN: 9788740070088
Format: 151x226
Udk. 12. October 2021
1. udgave, 2. oplag
Indbinding: Hæftet
Indholdsgrafiker: Bech Grafisk
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Kenneth Schultz
Anmeldelser og omtale
Politiken, Benedicte Gui de Thurah Huang
Jeg kunne faktisk godt lide den. Måske fordi Hjejle ikke kun fortæller om sig selv, men også om arbejdet med at spejle andres liv. Og så fordi den rummer pointer, som skubber til mit eget snobberi.
Lektørudtalelse, DBC
God og ærlig fortalt.
Bogsyn.dk
En rigtig lækkerbidsken
Downloads