22. januar 2018

Egholm vinder krimipris

Egholm vinder krimipris

For Jeg finder dig altid er forfatter Elsebeth Egholm af Det danske kriminalakademi blevet tildelt Harald Mogensen-prisen for årets bedste danske krimi/spændingsroman! Krimien er dermed også kandidat til den prestigefyldte skandinaviske pris Glasnøglen.

Jeg finder dig altid (august 2017) er første bind i ny serie med hovedpersonen Rina, der er læge og lider af den sjældne sygdom ansigtsblindhed. 

Egholm (f. 1960) er født og opvokset i Aarhus. Efter en årrække på Det jyske Musikkonservatorium tog hun uddannelsen som journalist og blev herefter ansat på bl.a. Berlingske Tidende. Egholm debuterede i 1999 med De frie kvinders klub og har siden udgivet en række bøger. Første bind om Dicte Svendsen, Skjulte fejl og mangler, udkom i 2001, og Dødvægt er den 9. bog i serien. Med Tre hundes nat fra 2011 og De dødes sjæles nat fra 2012 har forfatteren udgivet endnu to bøger, hvor Dicte Svendsens søn, Peter Boutrup, er hovedperson, mens både Boutrup og Dicte Svendsen i Eget ansvar fra 2013 spiller hovedrollerne.

Elsebeth Egholm er blandt Danmarks mest læste forfattere, og hendes forfatterskab er solgt til udgivelse i en række lande, bl.a. Sverige, Norge, Holland, Italien, Frankrig og England.

Gå til News