Efterhånden mulighed for sol
Læs uddrag

Efterhånden mulighed for sol

Michael Enggaard

Politikens Forlag
Julie er servitrice på en motorvejsrestaurant ved Solrød og førstehåndsvidne til verdens vrimmel. Hun bor i sit barndomshjem med sin søster, der er bange for næsten alt, men har regnet ud, at hendes yatzyresultater er bedst på torsdage. Der må godt ske lidt mere i Julies liv.Tom passer en billardsalon på Vesterbro i København. Han anstrenger sig for at sørge over sin fars død og for at være en god far for sin teenagesøn, som er begyndt at få besøg af én i røde Vans. Han længes efter hjemstavnen i Nordjylland, men der er også Irene, som sidder i kørestol. Hende er han nødt til at tage sig af. En dag kommer brevet fra Julie. Tom har ikke hørt fra hende, siden de lavede radio sammen i Aarhus 25 år tidligere. Han har stadig spolebåndene. På dem ligger deres ungdom, som ellers synes så langt væk. Det står klart, det har det egentlig altid gjort, at Julie og Tom er evigt forbundne.Efterhånden mulighed for sol er en fortælling om tilfældets magt og bøvlet med at finde sig til rette i tilværelsen. Om at flytte til en større by som ung med ønsket om at opdage livet. Og om mange år senere at se tilbage på et specifikt forår, der måske ændrede alt.
Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 169.00
Sprog: Dansk
Spilletid: 11T 30M
ISBN: 9788740071214
Format: Download MP3
Lydbog udk. 02. March 2021
Indlæst af: Tammi Øst
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
Litteratursiden
Med sprogligt overskud og grovkornet sødme fortælles historien om Tom og Julie.
 
 
 
 
 
-  drustrup.dk
I et tæt og elegant sprog med nogle billedskabende og korte beskrivelser fortælles historien om de to hovedpersoner, Julie og Tom
Bogrummet.dk
Michael skriver sprogligt rigtig godt, flydende, humoristisk og interessant, så jeg nød de 435 sider ... Et rigtig godt stykke samtidslitteratur!
litteraturhjørnet.dk
Michael Enggaard skriver med megen indlevelse og har tydeligvis noget på hjertet, noget som han gerne vil sige med sin roman.
 
 
 
 
-  Politiken, Thomas Bredsdorff
Kunne du lide 'Nordkraft'? Så er denne nye roman også noget for dig.
 
 
 
 
-  Børsen, Line Rasmussen
Den lette og tragimuntre socialrealisme, som er blevet hans varemærke i kombination med effent fortællehåndværk. Alvorstungt bliver det på godt og ondt aldrig de tunge temaer til trods.
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad, Svend Skriver
En fin og vedkommende roman om to mennesker, der hver for sig kæmper for at komme under vejr med sig selv. Det er en nuanceret og stemningsmættet fortælling i et klart sprog.
 
 
 
 
-  Dagbladenes Bureau, Henrik Tjalve
Som i sin debutroman 'Svækling' viser Michael Enggaard også i 'Efterhånden mulighed for sol' et sjældent fint gehør for, hvordan livet udfolder sig for eksistenser, hvor tingene ikke bare glider for dem.
 
 
 
 
-  Nordjyske, Hans Nielsen
Der er spleen i lange baner i dette generationsportræt, som også giver plads til en sprød, letbitter kærlighedshistorie. Det hele bliver leveret med stor, veloplagt fortælleglæde og med tonsvis af referencer til 90'ernes musik.
Weekendavisen, Linea Maja Ernst
Absolut charmerende ... Det er ren terapi, også for læseren, og alt er gennemført halvtrist, undtagen Enggaards prosa. Han er solidarisk med sine hovedpersoners farveløse tristesse, og samtidig hepper han på dem, så det smitter.... hans menneskeklogskab og fiffighed er læsningen værd i sig selv.
Lolland-Falsters Folketidende
Det er en fornøjelse at læse ’Efterhånden mulighed for sol’. Fordi Michael Enggaards iagttagelsesevne og sans for detaljen er så veludviklet. Det, kombineret med en hele tiden nærværende humor, der løber som en livgivende flod i et ukunstlet sprog, gør ”den svære to’er” til en vedkommende to’er.
Bogblogger.dk
Enggaard kan sit kram med personkarakteristikkerne, da såvel hovedpersoner som de omgivende skæve eksistenser er skildret med indlevelse og forståelse. Her har vi en rigtig fin opfølger til debutromanen.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Michael Enggaard
Jeg er Sussi
Michael Enggaard, Sussi Nielsen
 En skøn og livsbekræftende fortælling om en kvinde, der har vundet manges Læs mere
Julefortællinger
Adam Price, Adam Price , m.fl.
Ti fortællinger om den eventyrlige, omvæltende, kærlige, skrækkelige, varme Læs mere
Svækling
Franks far kommer til skade i en ulykke og bliver sygeplejersken Ellens nye Læs mere