Drengene fra Nickel
Hør uddrag

Drengene fra Nickel

Colson Whitehead

Politikens Forlag
Vinder af Pulitzer-prisen 2020

Forfatteren bag Den Underjordiske Jernbane er tilbage!

Elwood Curtis er fast besluttet på at blive til noget. Han er optaget af sin skole og tro mod Dr. Martin Luther Kings kamp for sorte amerikaneres rettigheder gennem fredelig modstand. Men i de amerikanske tresseres raceadskilte Sydstater skal der næsten ingenting til for at en ung sort mand kommer på den forkerte side af loven, og med ét ændrer alt sig: pludselig skal Elwood ikke længere på college, og i stedet føres han til Nickel Academy, en opdragelsesanstalt som påstår at gøre ”hæderlige, ærlige mænd” af drenge på afveje. I virkeligheden er Nickel Academy et mareridt, hvor enhver der sætter sig det mindste imod stedets depraverede
autoriteter risikerer ”en tur ud bagved”. Elwood forsøger desperat at holde fast i Dr. Kings næstekærlige idealer, mens hans nye ven og medindsatte, Turner, mener at Elwood er naiv og verden korrumperet, og eneste måde at overleve på er at spejle undertrykkernes ondskab og kynisme. Og da Elwoods idealer og Turners kynisme endelig kolliderer, får det livslange konsekvenser for dem begge.

Drengene fra Nickel er en knusende koncis og modig roman af en af vor tids allerstørste amerikanske forfattere, hvis klarsynede og inderligt menneskelige fortællinger kaster lys på vores egen fragmenterede samtid.

Genial.”
New York Times Book Review

Enestående, og hjerteknusende.”
Newsday

USA’s største historiefortæller.”
Times Magazine

Med denne bog har Whitehead gjort sig til en af Amerikas fremmeste forfattere.”
Wall Street Journal

Stærk og velkomponeret.”
The Guardian

”Drengene fra Nickel er fiktion, men romanen gløder med sandhedens uhyrlige ild.”
The New Republic
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 150.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 272
ISBN: 9788740053982
Format: 135x210
Udk. 09. January 2020
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Forlag: Politikens Forlag
Oversætter: Inger Kristensen
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  Litfix
’Drengene fra Nickel’ er en barsk og glimrende roman om endnu en skamplet i amerikansk race-historie og en modig bog. Tak til Whitehead for at skrive den. En bog der gør sin læser klogere.
abookfulof.dk
Jeg kaldte hans sidste roman ”Den underjordiske jernbane” for et mesterværk – og med ”Drengene fra Nickel” har Colson Whitehead gjort det igen. Colson Whitehead er en fantastisk historiefortæller. Gør jer selv den tjeneste og læse den!
kulturmor.dk
Fremragende
OnsdagsAvisen Horsens, Maria Bruun Fanø
Den er hård, voldsom og barsk. Samtidig er den skrevet i et nuanceret og begavet sprog, der driver læseren let igennem. Colson Whitehead har tidligere vist sit talent med sproget, og Inger Kristensen har gjort et fremragende arbejde med oversættelsen.
 
 
 
 
 
 
-  En bibliofils bekendelser
Elwood fangede med det samme min interesse og sympati … Sproget i bogen er stærkt og råt uden at blive kynisk.
Børsen
Fremragende og læseværdig.
Litteraturhjørnet.dk
Det ER en både vigtig og god bog – ikke bare for amerikanere men for os alle.
 
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Lars Ole Sauerberg
Rystende læsning om et mørkt kapitel i USA's historie
 
 
 
 
 
 
-  Søndag
En barsk, stærk og lærerig roman om et samfund og en måde at tænke på, der stadig dominerer et af verdens mægtigste lande.
 
 
 
 
 
-  Avisen Danmark, Arne Mariager
En fremragende roman … Den er skrevet så godt og fortalt så eminent … Jo flere mennesker, der læser den bog, jo bedre. For den er, som Barack Obama skriver: Nødvendig at læse.
 
 
 
 
 
 
-  Femina, Julia Lahme
Colson Whitehead skriver lige ind i den amerikanske virkelighed med endnu et brag af en roman … En barsk, stærk og lærerig roman.
Information, Tonny Vorm
En knugende og kraftfuld roman, der tvinger læserne til at anskue amerikansk historieskrivning og samfundets nuværende racespændinger i et nyt skarpt lys. Barack Obama kaldte romanen for ”nødvendig læsning”. Det har han ganske ret i.
 
 
 
 
 
-  Berlingske, Merete Reinholdt
Et mesterligt litterært blend af fakta, fantasi og folkelig bevidstgørelse, hvor den vrede, fortællingen formidler, ikke ligger i selve teksten, men vokser i læseren. Det er stor litteratur … Den fortjener at blive læst i laser og gjort til fast pensum, både for dem på forreste og dem på bagerste række i enhver af samfundets klasser. Læs mere
 
 
 
 
-  Politiken, Alexander Vesterlund
Ren og rystende realisme … Historien om et traume, der ikke bliver mindre virkeligt med tiden.
 
 
 
 
-  Nordjyske, Flemming Junker
”Barsk og gribende”
 
 
 
 
-  Nordjyske Stiftstidende, Flemming Junker
Et gribende portræt af de to hovedpersoner og et forstemmende billede af holdningen til de farvede i USA … Colson Whitehead har igen skrevet en vigtig bog om behandlingen af de sorte i USA.
 
 
 
 
 
-  Bechs Books
Colson Whitehead skriver fantastisk og rammer sømmet helt præcist. ’Drengene fra Nickel’ er velskrevet og meget troværdig og realistisk.
Weekendavisen, Ole Nyeng
Det er tunge emner, men Colson Whiteheads styrke som skribent er, at det ikke føles ubærligt at læse, spækket som romanen er med humor, nuancerede personkarakteristikker og elementær spænding.
Modemagasinet IN, Anna Møller
En modig roman om en blodig fortid.
Litteratursiden.dk, Anne Grete Jacobsen
Ubærlig og nødvendig bog om tiden omkring borgerrettighedsbevægelsens start. Colson Whitehead er en stor stilist og har skrevet endnu et mesterværk.
POV International, Marie Louise Wedel Bruun
Imponerende … I det hele taget er det kendetegnende for Whitehead, at han skriver overmåde elegant … Hvis ’Den underjordiske jernbane’ er urhistorien om det sorte Amerika, er ’Drengene fra Nickel’ den opdaterede version, som viser den uhyggelige bagside ved det amerikanske samfund, som stadig eksisterer. Læs mere
Bogblogger.dk
Stærk, velfortalt og gribende roman … Whitehead viser både diskret og meget direkte racismens væsen og hvordan den fortsat præger livet i USA.
Drengene fra Nickel
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Colson Whitehead
Slyngelmanifestet
Den dobbelte Pulitzerprisvinder fortsætter sin Harlem-saga med en Læs mere
Harlem Shuffle
Harlem Shuffle er en familiehistorie maskeret som spændingsroman, en Læs mere
Den underjordiske jernbane
Den underjordiske jernbane er en hårrejsende spændende roman om en ung Læs mere