Drengen ingen kunne finde
Hør uddrag

Drengen ingen kunne finde

Christian Moerk

Politikens Forlag
Gordon Shane sidder i sin bil i Vermont og kigger op mod sin brors forkullede hus. Det gør han af og til, fordi han jages af tanker om brorens kone, Iris – der brændte op derinde – og om sin nevø Martin, der har været sporløst forsvundet siden branden.

Gordon har fundet Martins skitsebog et stykke fra brandtomten. Den er fyldt med tegninger af mænd med brede hatteskygger, der rider på store, brune heste. Men Martin har også tegnet en høj, tynd mand i en lang skødefrakke. Andre i området har set den mand dukke op på vejen, lige før byen blev hjemsøgt af dødelige uheld. Og ude fra skoven har nogen holdt øje med dem længe.

Christian Mørk er tilbage med en klassisk spændingsroman.
Han har selv gået i skole i den amerikanske delstat Vermont, hvor romanen foregår. Skolen lå uvejsomt og omkranset af skov, med gravsten fra revolutionskrigen, der var sunket halvt ned i jorden.
Dér blev de første spirer til Drengen ingen kunne finde lagt .

Christian Mørks nye roman Drengen ingen kunne finde er en eventyragtig historie, der hele tiden spidser til og holder læseren i spænding indtil de allersidste sider. Jeg synes, det er lykkedes for Christian Mørk at skabe et univers, der næsten får én til at tænke på en forfatter som Tolkien. Jeg blev så dybt fascineret af historien, at jeg læste den to gange lige efter hinanden for at få alle de forskellige nuancer med.”
***** Jannik Lunn, Bogpusheren


Hvad er det ved den lille stat Vermont, der drager dig?
Det var primitivt. Da jeg studerede der, var det første gang, jeg boede i et afskåret samfund, hvor alle stolede på hinanden, fordi de simpelthen var nødt til det. Det var en stærk oplevelse, der stadig sidder i mig den dag i dag. Det gav mig allerede dengang ideen til at skrive en roman om et samfund, hvis overlevelse afgøres af medlemmernes villighed til at stole på hinanden og overholde reglerne. Og tage sin straf. Vermont er det perfekte sted til at forestille sig, at sådan noget kunne finde sted. For i en mindre dramatisk version har jeg selv gennemlevet det. I Drengen ingen kunne finde har jeg skruet op for den.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
DKK 250.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 336
ISBN: 9788756799430
Format: 145x220
Udk. 27. oktober 2015
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Hæftet
Indholdsgrafiker: LYMI
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Imperiet
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
-  Bogrummet, Bjarne Jensen
Jeg vil ikke røbe det overnaturlige i bogen, men Mørk bevæger sig hen mod Stephen King og Dean Koontz, i en historie der ikke alene er spændende, men som også har dybde og indsigt i de forskellige personers psyke. Alt sammen mesterligt konstrueret af Mørk i en historie, jeg havde svært ved at lægge fra mig. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Ekstra Bladet, Marie Louise Toksvig
Mørk viger ikke tilbage fra det højstemte, men slipper heller aldrig grebet om det gedigne plot, som kræver koncentration, fantasi og tid til at nyde ordene.
 
 
 
 
 
-  Femina, Julia Lahme
Uha, så uhyggeligt, at man ikke kan være i sin krop! Og så blændende godt skrevet, at man ikke kan lægge bogen fra sig. Læs den langt væk fra en skov.
 
 
 
 
 
-  Bognørden, Stina Holdt
Romanen er velskrevet, levende og en usædvanlig blanding af fantasy og realisme. For den er usædvanlig vellykket, jeg kunne ikke lægge den fra mig, og læste den på ingen tid. (…) jeg er meget begejstret og skal så afgjort skal krydse klinger med forfatteren igen. Helt klart en af efterårets must reads. Læs mere
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Lars Ole Sauerberg
Christian Mørk befinder sig bedst derude, hvor det normale begynder at blande sig med alt det, vi ikke lige kan finde rationelle forklaringer på. I sin seneste roman er han næsten helt bogstaveligt på Stephen King-territorium, for staten Vermont i USA grænser lige op til Kings dunkle og uhyggelige skove i Maine. (…) hører man til dem, der kan lide magisk realisme, fantasy, Stephen King og Dean R. Koontz, er der fine takter i seneste Mørk-opus. Læs mere
Bogpusheren, Jannik Lunn
Læserne bliver holdt hen i spænding indtil de allersidste sider, og det er lykkedes for Christian Mørk at skabe et univers, der næsten får én til at tænke på forfattere som fx Tolkien. Jeg blev så dybt fascineret af historien, at jeg læste den to gange lige efter hinanden for at få alle de forskellige nuancer med, så jeg kan varmt anbefale Drengen, ingen kunne finde. Læs mere
Krimihjerte, Lone Maj Knudsen
Den måde som jeg bedst kan beskrive bogen på er egentlig at den er spændende på sin helt egen stille og rolige facon. Det er en anderledes og meget speciel spændingsroman. Men alt i alt en ganske god spændingsroman, som jeg bestemt synes er både værd at læse og anbefalelsesværdig.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Christian Moerk
Den store mester
Christian Moerk
Marcus på 16 har mistet sin familie i krigen og lader, som om han er stum. Læs mere
De forhadte
Christian Moerk
Det er 1938. På sit københavnske værksted laver cykelsmeden Gustav Læs mere
LIMO
Christian Moerk
”Forretning eller fornøjelse? spurgte Owen, som godt selv kunne høre Læs mere
Den åbne grav
Christian Moerk
Den åbne grav (2011) er sidste bog i bestseller-forfatteren Christian Læs mere
Liv for liv
Anna Grue, Christian Moerk , m.fl.
Liv for liv er en novellesamling fyldt med hæsblæsende historier af en Læs mere
Skyggernes hav
Christian Moerk
En særlig historie har snoet sig hele vejen fra hospitalet og ned til Læs mere
Jaguarens datter
Christian Moerk
Jaguarens Datter (2010) er en thriller, som følger inkaprinsessens Læs mere
Kejserens Port
Christian Moerk
En kvinde. To mænd. Og en splintret hukommelse, som viser vej ind i Læs mere
Darling Jim
Christian Moerk
En omrejsende fortæller ankommer til en landsby med rygsækken fuld af Læs mere
De ti Herskere
Christian Moerk
De ti herskere (2006) er Christian Mørks debut som romanforfatter. Bogen Læs mere