Djævlens dagbog
Hør uddrag

Djævlens dagbog

Alfred Rosenberg. Hitlers chefideolog og hans hemmelige optegnelser

David Kinney, Robert Wittman

Politikens Forlag
I Djævlens dagbog får man via afslørende og hemmeligholdte optegnelser et skræmmende indblik i tankegangen hos en af Hitlers chefideologer, Alfred Rosenberg, der bl.a. formulerede nogle af de grundlæggende principper bag Det Tredje Riges masseudryddelser.

Bogen fortæller samtidig om den spændende jagt på Rosenbergs dagbog, som forsvandt efter Nürnbergprocessen og var væk i næsten trekvart århundrede, indtil den forhenværende FBI-specialagent Robert Wittman kom på sporet af den.

Dagbogen dækker perioden fra 1936 til 1944, og den loyale Hitlerrådgiver Rosenberg beretter udførligt om fortrolige møder med Føreren og hans nærmeste, Hermann Göring og Heinrich Himmler. Den indeholder også oplysninger om planerne for et besat Sovjetunionen efter krigen, og den fortæller om Rosenbergs overopsyn med massebeslaglæggelser og katalogisering af kunstværker fra private hjem, biblioteker og museer i hele det besatte Europa.

Dagbogen er en førstehånds øjenvidneberetning, der kaster et provokerende og intimt lys over afgørende begivenheder under krigen og over den berygtede nazist, som var med at skabe det filosofiske grundlag for Det Tredje Rige.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 149.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 528
ISBN: 9788740038545
Format: ePub
E-bog Udk. 28. February 2017
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Oversætter: Hans Larsen
Anmeldelser og omtale
Lektørudtalelse, Thomas Ry Andersen
Fremragende bog, der giver læseren et skræmmende indblik i en mindre kendt, men afgørende, nazists tanker og en spændende detektivhistorie. Historieformidling på højt niveau.
Downloads