Det store skatterøveri
Hør uddrag

Det store skatterøveri

Hvordan Europa blev plyndret for 410 milliarder

Niels Fastrup, Thomas G. Svaneborg

Politikens Forlag
Det store skatterøveri er historien om, hvordan et netværk af internationale finansfolk har svindlet Danmark og resten af Europa for mindst 410 milliarder kroner.

Bogen afdækker, hvordan netværket sammen med verdens største banker udviklede en plyndringskapitalisme, der i mere end 10 år uhindret lænsede Europas statskasser for ufattelige summer. Der var tale om en ren, rå, organiseret kriminalitet udført af toppen af den internationale finansverden til skade for resten af samfundet.

Niels Fastrup og Thomas G. Svaneborg er nogle af Danmarks dygtigste undersøgende journalister. De har siden 2015 i et tæt samarbejde dækket sagen om svindel med udbytteskat i to dokumentarfilm og stribevis af tv-indslag på DR. I Det store skatterøveri tager de læseren med på en dramatisk og personlig rejse ind i den undersøgende journalistiks maskinrum. Her deler de både sejre og nederlag i deres jagt på at kaste lys over finanssektorens mørkeste skyggeside.

Bogen indeholder en række nye afsløringer – baseret på beretninger fra insidere, som i dag fortryder deres rolle, og på forfatternes årelange jagt på sandheden om det, der måske er verdenshistoriens største kup.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 199.00
Sideantal: 272
ISBN: 9788740057713
Format: ePub
E-bog Udk. 20. August 2019
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Ulla Bechsgaard
En rystende journalistisk beretning … Bogen giver et godt indblik i en kynisk finansverden og i den undersøgende journalistiks maskinrum, ligesom læseren bliver taget med på journalisternes rejser.
 
 
 
 
-  Berlingske, Jens Christian Hansen
En rigtig god bog. En must-read for politikere, ansatte i finans- og rådgiversektoren, journalistspirer og alle andre skattebetalere … en personlig og dokumentarisk skildring af et stykke Danmarkshistorie - af den kedelige slags. De to forfattere har virkelig godt fat om deres stof, de er inde i materien, de er nysgerrige, pågående og vedvarende. Læs mere
 
 
 
 
-  Politiken , Marcus Rubin
’Det store skatterøveri' afdækker den spændende og vigtige historie om svindlen med udbytteskatten … Meget vildere bliver det ikke
Hanne Bærentzen, Radio Update
Bogen er elementært spændende, og forfatterne skriver, så man følger begivenhederne med tilbageholdt åndedræt … Hvis man venter at læse om markante aktører i sagen som Sven Nielsen og Sanjay Shah, bliver man ikke skuffet. De er der alle sammen – ikke mindst også advokaterne.
Økonomisk Ugebrev, Henrik Denta
Film og tv er derimod ikke de bedste medier til at formidle den dybere forståelse og baggrunden for, hvad der skete og hvordan. Det er bogens styrke. Og den styrke bruger de to journalister.
Litteratursiden
Spændende og tankevækkende journalistisk kulegravning … Det er rystende læsning.
Bogsyn.dk
Det er altid fascinerende at følge opdagelser og komme bagved de arbejdsmetoder, journalister og andre opklarerer bruger i jagten på sandheden.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Niels Fastrup, Thomas G. Svaneborg
Andre folks penge
Journalisterne Niels Sandøe og Thomas G. Svaneborg markerede med udgivelsen Læs mere
Kammerherrens nye klæder
Fritz Schur har i årtier været en del af magtens inderkreds. Han har Læs mere
Operation Mermaid
Den historiske svindelsag mod Amanda Jacobsen, tidligere direktør i Gate Læs mere