Det evige lys
Hør uddrag

Det evige lys

Francis Spufford

Politikens Forlag
Det evige lys er en fortælling om krigens ofre og en fejring af hverdagens stille skønhed.

London, 1944. En lørdag i krigens sidste år stimler en menneskemængde sammen i begejstring over en sjælden leverance aluminiumskasseroller til stormagasinet Woolworths. I en hverdag, hvor alt ellers smeltes om for at ende som våben ved fronten, er skinnende nye metalprodukter en vaskeægte begivenhed. Men på et splitsekund er alt forandret, da en bombe rammer forretningen. Mange mister livet, heriblandt børnene Jo, Val, Ben, Verne og Alec. Hvem var de? Eller rettere, hvem kunne de være blevet? Og hvilken fremtid blev de berøvet?

På baggrund af sande begivenheder udfolder Francis Spufford gennem romanen en alternativ virkelighed, hvor børnene får lov at leve. De fem vokser fra sønner og døtre til ægtefæller, forældre og bedsteforældre; de bliver billetkontrollører og udlejere, svindlere og lærere, patienter og indsatte; de gennemlever dage med personlige katastrofer og triumfer, med nye chancer, fortabelse og rådvildhed.

Med poetisk virtuositet og fortællemæssigt overskud udfolder Francis Spufford de fem menneskeskæbner som et kalejdoskop over det 20. århundredes på en gang ufattelige og prosaiske begivenheder.
Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 199
Sprog: Dansk
ISBN: 9788740079197
Format: ePub
E-bog Udk. 23. May 2022
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Oversætter: Svend Ranild
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Krimiormen.com
En roman i en helt særlig liga.
 
 
 
 
 
-  Kristeligt-Dagblad, Kristian Østergaard
Et periodepanorama uden sidestykke.
Downloads