Det ensomme hjerte
Hør uddrag

Det ensomme hjerte

Fortællingen om en musikalsk soldats utrolige odysse igennem 2. verdenskrig og hans drøm om at blive dansker

Tom Buk-Swienty

Politikens Forlag
Tom Buk-Swienty tager i Det ensomme hjerte læseren med på en dramatisk rejse gennem Det Tredje Rige. Bogen er fortællingen om den unge tysker Hans Horn, der under Anden Verdenskrig bliver hvirvlet ind i det nazistiske Tysklands vanvittige krig.

Det ensomme hjerte er skrevet på baggrund af Hans Horns egne optegnelser. Via hans detaljerede og yderst troværdige erindringer, der bygger på dagbøger og andre samtidige personlige kilder fra krigens tid, og delvist med Hans Horn selv som fortæller, folder Tom Buk-Swienty en stor og usædvanlig fortælling ud om krigen i Europa, set gennem et følsomt  og musikalsk menneske, der på første hånd oplevede de politiske forandringer og ikke mindst krigen på tætteste hold.

Hans Horn emigrerede mærket for livet af krigens rædsler bagefter til Danmark, hvor han blev praktiserende læge og boede frem til sin død i 1989. Først i en sen alder blev han i stand til at omsætte sine oplevelser til ord og billeder. Han skrev det hele ned, men tegnede og malede også alt det dramatiske og skønne, han havde oplevet. Da han døde, efterlod han sig et kolossalt, gennemillustreret erindringsværk på over 5.000 sider. Det er dette helt enestående, dokumentariske materiale, der nu via Hans Horns børn, har fundet vej til Tom Buk-Swienty.

"Jeg er et ubetydeligt barn af det 20. århundrede, der uden at ville det skulle blive vidne til mange mærkværdige, grusomme og skønne hændelser, mens jeg hele tiden bare prøvede at overleve på den ene eller anden måde …"

Sådan indleder Hans Horn sine erindringer. Og på samme fantastiske måde fortsætter han sin beskrivelse af opvæksten i 30’ernes Tyskland, den gradvise men markante forandring i landet, nazificeringen og senere krigen og den uundgåelige indkaldelse til Wehrmacht. Derefter handlede det om overlevelse – om at ville livet og forsøge at manøvrere som tysk soldat i det krigshærgede Europa og ikke mindst overleve den forhadte Østfront. Bogen er gennemillustreret med Hans Horns egne, stærkt bevægende akvareller.
Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (indbundet)
 p-bog (hardback)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 350
Sprog: Dansk
Sideantal: 496
ISBN: 9788740035155
Format: 170x245
Udk. 02. October 2017
1. udgave, 4. oplag
Indbinding: Indbundet
Fotograf: Les Kaner Fotografi
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Harvey Macaulay
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Politiken, Hans Hertel
"Tom Buk-Swienty har gjort det igen: Tysk soldats erindringsværk er fantastisk og højt begavet. Medrivende fortælling om en tysk-dansk læge, der mirakuløst kantede sig igennem nazismens og Anden Verdenskrigs vanvid med menneskeligheden i behold.
 
 
 
 
 
-  Danske Kommuner, Per B. Christensen
[Tom Buk-Swienty] lykkes med sit projekt. Respekt for det. Han har sympati for sin helt, sin kilde og hovedperson, og det får man også som læser. Bogen er mættet med spændende beskrivelser og masser af drama. … Buk-Swienty formår at gøre Hans Horns erindringer levende for læseren. Det er afgørende, og jeg kan bestemt anbefale andre at give sig i kast med bogen om den musikalske og kreative soldat og læge. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad, Bo Hakon Jørgensen
Fængende fremstilling. Også fordi Hans Detlef Horn skriver godt og maler helt fantastisk …Buk-Swientys indsats [er] den velskrivende historikers, der skriver Horns beretninger ind i samtidshistoriens politiske og kulturelle begivenheder - og gør det fremragende.
Ugeskrift for læger
Det er en flot bog, forfatteren, journalisten og historikeren Tom Buk-Swienty har udsendt… Bogen får mine bedste anbefalinger.
 
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Henrik Jensen
Tom Buk-Swienty gør det igen: Et almindeligt menneskes vilje til at overleve er en fremragende fortælling ... Tom Buk-Swienty har lagt et stort arbejde i at formidle Hans Horns erindringer, og det er på smukkeste vis lykkedes. Det er en skøn og vedkommende bog.
 
 
 
 
 
-  Jysk Fynske Medier, Claus Christian Koch
Tom Buk-Swienty skriver fremragende. Gør historien levende for alle os, der gerne vil vide mere … De mange tegninger og akvareller lægger et lag på fortællingen, der i højere grad end teksten sætter læseren i stand til at forstå den afsky og angst, som Hans Horn forsøger at beskrive. Et til tider næsten surrealistisk billedsprog giver os et hjerteskærende indtryk af den umenneskelighed, der er så svær at forstå. … Det er ikke en historiebog, men en enestående fortælling om et menneske, der klamrer sig til livet - på trods af alt. Læs mere
 
 
 
 
-  Nordjyske Stiftstidende, Martin Rytter Handberg
Det er kun det mest ufølsomme menneske, der går umærket igennem disse tekststykker. Bogen vokser i styrke og i refleksionskraft, efterhånden som siderne vendes. At Hans Horns egne malerier er blevet anvendt i bogen, er rammende. Det er med til at støtte op om den dybde, biografien rummer. Som historiker og journalist formår Tom Buk-Swienty i sandhed atter at forbinde det biografiske med udgangspunkt i en historisk virkelighed med dokumentarisme. Det er en fryd at læse. … Via en sikker og direkte skrivestil og en klar opbygning leder Tom Buk-Swienty os med Hans Horn som stifinder ind til skyggesiden af Anden Verdenskrig på meget vellykket vis. Læs mere
Historie-online.dk, Erik Ingemann Sørensen
'Det ensomme hjerte' af Tom Buk-Swienty er en gribende og rystende, men også meget varm bog om en ung mands liv i det Tyskland, der blev martret af nazismen. Fortællingen placerer endnu engang forfatteren som en af de ypperste formidlere i dansk historieskrivning ... [Det er] den bedste bog, Tom Buk-Swienty endnu har skrevet. Med sin enorme viden og sin utroligt fine pen har han ydet bogens fortællende hovedperson, Hans Horn, al den støtte, dette utrolige menneske har fortjent. Et historisk menneske er ikke blevet glemt. Et bibliotek brændte ikke ned. Varm tak til sønnen, Thomas Horn, fordi han kontaktede Tom Buk-Swienty. Ingen kunne have gjort det bedre. Så stort er det. Læs mere
Helsingør Dagblad, Steen Søndergaard Jensen
Tom Buk-Swienty formår med sin efterhånden velkendte og fornemme pen at skrive en spændende, følsom og ganske detaljeret bog om et tema - den menige soldats oplevelser - som ikke har fået megen plads i historien om Anden Verdenskrig
lektørudtalelse
Fremragende bog med en dramatisk historie om en mand, der var ret anonym frem til sin død. Buk-Swienty formidler historien om Horn på en fantastisk og autentisk måde. Akvarellerne er meget udtryksfulde og har tydeligvis været brugt til at bearbejde krigstraumerne.
Weekendavisen, Bo Bjørnvig
Tom Buk-Swienty forstår at fange én ind, så man føler, at det lige så godt kunne være én selv, der som Hans Horn var blevet udsat for alt det grusomme, Hitler og hans kumpaner udsatte tyskerne for ... en god, spændende, stemningsfuld og detaljerig romanbiografi baseret på rigtige hændelser.
Det ensomme hjerte
Fortællingen om en musikalsk soldats utrolige odysse igennem 2. verdenskrig og hans drøm om at blive dansker.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Tom Buk-Swienty
Safari fra helvede
Den utrolige historie om fyrbøderen Nis Kock og 30 andre sønderjyder, der Læs mere
Undervejs - Dronning Margrethe fortæller til Tom Buk-Swienty
Hvem var den unge kvinde, som i sørgedragt en frysende kold dag i januar Læs mere