Det år vi gik til begravelser
Læs uddrag

Det år vi gik til begravelser

Henriette Rostrup

Politikens Forlag
Jewel Temper tager til New York med diffuse drømme og uden andre planer end ikke at være der, hvor hun oprindeligt kommer fra. I virkeligheden hedder hun Julie og er vokset op i Kokkedal.

Hendes talent for at skrive bringer hende i favnen på den litterære agent Mia, som hyrer hende som ghostwriter for populære, men udbrændte forfattere. Samtidig skriver hun på sine alt andet end sukkersøde barndomserindringer.

Da hun bliver gravid, fortæller hun det ikke til barnets far. I stedet flytter hun ind blandt skæve eksistenser i kvarteret Hell’s Kitchen og knytter sig især til transvestitten mr . Velázquez, der med tiden bliver en slags alt i en – mor, far, mormor og morfar.

Efter ti år i New York får hun tilsendt en pakke med breve, som hendes nu afdøde mor har skrevet til hende gennem alle årene, men som hun aldrig har sendt.

Det år vi gik til begravelser handler om at være hjemløs i sin egen familie, om at turde finde sig selv og holde op med at flygte fra livet – og døden. Det er en stor og mangefacetteret fortælling om familie, kærlighed og identitet.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 79.00
Sprog: Dansk
ISBN: 9788740028041
Format: Download MP3
Lydbog udk. 20. November 2015
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  www.frkbogorm.blogspot.dk, Frk. Bogorm
Jewels tilbageblik på barndommen og den rejse, der førte hende til New York, er hjerteskærende.
 
 
 
 
-  Politiken, May Schack
Henriette Rostrup leverer en morsom og slagfærdig parodi på forlagsverdenen og forfatterlivet.
 
 
 
 
-  trilogien.dk , Malene Hald
Det føles som en oversat bog, og det er en kompliment.
Bogens sprog og tone er meget anderledes end den minimalistiske tone som er så populær herhjemme. Rostrups karakterer har psykologisk dybde, uden det bliver navlebeskuende, og hun har samtidig skruet et godt plot sammen, noget der virker som et skældsord for nogle danske forfattere. Det er dog ikke så underligt at Rostrup skriver en smule udansk, for hun er mere inspirerede af amerikanske end danske forfattere. Læs mere
 
 
 
 
-  Ekstra Bladet
 
 
 
 
-  Alt for damerne, Anna Pia Holmgaard
Det år vi gik til begravelser, er en rundrejse i familiers veje og vildveje og derfor en kulørt og meget konkret historie om primært generationers fortielse og savn. Persongalleriet er rigt, og de historiske detaljer om børnepsykiatri i Kokkedal og studenteroprør i Athen giver bogen spænd og højde. Underholdende og eftertænksom roman. Læs mere
 
 
 
 
-  Femina, Julia Lahme
Tag den for det Kinderæg, den er, og nyd den fine newyorkerstemning, den er gennemsyret af.
Litteratursiden.dk, Pia Bechmann
’Det år vi gik til begravelser’ er en fremragende og velskrevet skildring af en lille piges og senere voksen kvindes søgen efter kærlighed og et hjem i familiens trygge rammer. Henriette Rostrup skriver så fantastisk overbevisende, at man som læser ikke undgår at leve sig fuldstændigt ind i romanen, som også overrasker undervejs ... Altopslugende roman som simpelthen MÅ læses. Læs mere
Det år vi gik til begravelser
Det år vi gik til begravelser handler om at være hjemløs i sin egen familie, om at turde finde sig selv og holde op med at flygte fra livet – og døden. Det er en stor og mangefacetteret fortælling om familie, kærlighed og identitet.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Henriette Rostrup
I dag og i morgen
En brand i et redskabsskur bliver starten på en kæde af begivenheder, der Læs mere
Afkom
”Hun samler på dem, nedskriver dem med sirlig, rød skrift i sine linjerede Læs mere