Der der
Hør uddrag

Der der

Tommy Orange

Politikens Forlag
I dagene op til årets store begivenhed for indianerstammerne i Oakland, den traditionelle dansefest, de kalder The Oakland Powwow, følger vi tolv vidt forskellige personer, mens de gør sig klar til at spille hver sin rolle i festlighederne. Alle har de deres helt særlige grund til at være med, og mens de forbereder sig, hver med sine drømme og forventninger, ambitioner eller bange anelser, ved ingen, hvem af dem der vil overleve den ’store dag’.

En af dem drager af sted for at begå en forbrydelse, men han kan ikke gøre sig nogen forestillinger om, hvor vanvittigt og tragisk den beslutning vil udvikle sig.

Tommy Orange har skrevet en skelsættende roman om vold og vanvid, en rå og usentimental roman. Men er også en roman om styrke og sammenhold, en fortælling om, hvordan moderne indianere lever og måske overlever i de store amerikanske byer i dag.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 300
Sprog: Dansk
Sideantal: 288
ISBN: 9788740041897
Format: 151x228
Udk. 03. August 2018
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Harvey Macaulay
Oversætter: Rasmus Hastrup
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
 
-  Sidses bogreol, Sidse Cordes
”En fængslende og mørk fortælling om nogle barske skæbner.”
 
 
 
 
 
 
-  Femina, Julia Lahme:
”Dette er en uundgåelig og fremragende roman, og selvom den svier, skal du opleve den.”
 
 
 
 
 
 
-  litteraturformidleren.dk
Hvis du kun har tid til at læse én roman dette efterår, så lad det være denne. Nå ja, og så er bogen tilmed en fryd for øjet. Herfra de varmeste anbefalinger og fuldt hus af hjerter – intet mindre kan gøre det.
 
 
 
 
 
 
-  litteraturformidleren.dk
Hvis du kun har tid til at læse én roman dette efterår, så lad det være denne. Nå ja, og så er bogen tilmed en fryd for øjet. Herfra de varmeste anbefalinger og fuldt hus af hjerter – intet mindre kan gøre det.
 
 
 
 
 
 
-  En bibliofils bekendelser, Sif Friis Scherrebeck
Denne debutroman er en magtdemonstration udi fortællekunst og skrivehåndværk, og den får mine aller varmeste anbefalinger med på vejen. Læs den hvis du nyder et levende og velformuleret sprog, kombineret med en rå no-bullshit storyline. Jeg glæder mig virkelig til at følge Tommy Orange´s videre forfatterskab. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Ekstra Bladet
Lad det være sagt både som en advarsel og en opmuntring: Der venter dig nogle tankevækkende timer, når du kaster sig ud i amerikanske Tommy Oranges barske, vrede og rørende debutroman.
 
 
 
 
 
-  Mellem-linjerne.dk
’Der der’ er rå, lige ud af posen og imponerende! Du må læse Tommy Oranges debutroman. ’Der der’ kommer til at være hos mig i et stykke tid. Den gjorde virkelig indtryk og jeg vil anbefale den til alle!
 
 
 
 
 
-  Ordfraenbibliofil.dk
Alt i alt en fantastisk godt skrevet debutroman, som gennem tolv synsvinkler fortæller om, hvordan moderne indianere lever i dag og som efterlod denne læser ganske paf, da sidste side var vendt.
 
 
 
 
 
-  Thisfictionallife.dk
’Der der’ er et brag af en debutroman. Aldrig før er jeg stødt på en forfatter, der så hurtigt kan slå sine karakterer fast. Der skal ikke læses mere end et par linjer, før personerne står som skåret i granit foran dig. … Den er et must read, og jeg glæder mig til at læse mere fra Tommy Orange’s hånd. Læs mere
 
 
 
 
-  Ugebladet Søndag
”På én gang både smertelig og underholdende og lidt af en øjenåbner skrevet af cheyenne- og arapahoindianeren Tommy Orange, der selv er vokset op i Oregon.”
 
 
 
 
-  Litteraturlinjer.dk, Martin Rytter Handberg
”En gribende, autentisk beretning … Veksler mellem jeg-fortællere og tredjepersonsfortællere, så det er en fryd, og det skaber altså en spændende dynamik i læsningen.”
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad, Michael Bach Henriksen
“Tommy Orange er virkelig overbevisende i sin skildring af, hvordan nutidens urbane indianere er fanget i mønstre af destruktionstrang og frihedslængsler, der er pålagt dem udefra og af fortiden. Det er undertiden trist læsning, men romanen rummer også glimt af håb ... Nuanceret litteratur med et brændende hjerte.” Læs mere
 
 
 
 
-  Berlingske Tidende
’Der der’ har fået storslåede anmeldelser i sit hjemland. Den er blevet hyldet for at give stemme til en overset minoritet. Det giver god mening, for Tommy Oranges fortællinger virker som skræddersyede til at passe ind i en identitetspolitisk kamp.
 
 
 
 
-  thebookishboegeskov.dk
Alt i alt er ’Der der’ en smuk, omend tragisk fortælling om et glemt folkefærd og deres væren i nutidens USA. ’Der der’ er næsten et poetisk værk som sætter spil i mellem livslinjer og et overordnet møde som få konsekvenser.
 
 
 
 
-  Politiken
En stor, mørk og moderne amerikansk roman … en smuk og smertefuld stemme.
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten
[Læseren suges] ind i klaustrofobiske livssituationer, der ganske vist er dybt trivielle, men alligevel bliver uafrysteligt vedkommende, fordi Tommy Orange har så godt tag på sine figurer.
Weekendavisen, Morten Wilhelm Scholz
”Orange skriver med en cool pen, kender sit gadesprog og forstår at dosere tristesse. Skyld og sorg og skæbne står mellem linjerne. Det er et godt match til den tragiske historie om et folk, der er fanget i deres egen historie, alt imens de fortsat bliver kørt over af den hvide mands kultur - en kultur, hvis hele formål er at overtage.” Læs mere
Bogbobler.dk, Isabel Fluxá Rosado
”Det er noget af det stærkeste, jeg har læst længe. Brilliant, relevant og oplysende. Det er hjerteskærende og dybt rørende social realisme med stor sproglig og litterær skønhed … Trods de korte bekendtskaber med personerne fanger hvert kapitel som små uafhængige og vanvittigt velskrevne noveller, men samtidig er det en fornemt sammensat fortælling … En roman der er svær at slippe, også efter den er læst.” Læs mere
Litteratursiden.dk
”Ordene skyder afsted som hårdtslående kugler i Tommy Oranges blændende debutroman om indianerkultur og erindring, som bliver stadig mere diffus i den hvide mands verden.”
Ugebladet Skanderborg
Jeg har haft det meget ambivalent med ' Der Der'. På den ene side er den meget velskrevet, og på mange måder spændende. På den anden side er den også utrolig trist og uden håb. Min barndoms romantiske forestillinger om indianerliv er endegyldigt forandre
Der der - Tommy Orange
Tommy Orange har skrevet en skelsættende roman om vold og vanvid, en rå og usentimental roman. Men er også en roman om styrke og sammenhold, en fortælling om, hvordan moderne indianere lever og måske overlever i de store amerikanske byer i dag.
Downloads