Den smalle vej til det dybe nord
Læs uddrag

Den smalle vej til det dybe nord

Richard Flanagan

Politikens Forlag
Dorrigo Evans er 77 år gammel og en berømt kirurg og krigshelt, allerede vidt besunget i den australske historie for sin tapre indsats under anden verdenskrig. Men i Dorrigos egne øjne er han ikke identisk med krigshelten - han er blot en spejling af, hvad der har tegnet ham som menneske gennem det 20. århundrede.

Den helt afgørende begivenhed i Dorrigos liv er mødet med Amy. Hun er Dorrigos onkels unge kone, og på trods af deres ægteskab og, senere, den unge læges eget giftermål med Ella, bliver Amy og Dorrigo hinandens elskere. Men anden verdenskrig raser, og Dorrigo sendes til fronten, hvor han som mange andre australske soldater må overgive sig til japanerne. Han sendes derefter som krigsfange af sted for at arbejde som læge under opførelsen af den berygtede Thailand-Burma-jernbane, kendt som Dødens jernbane, hvor op mod 280 allierede krigsfanger og tvangsarbejdere mistede livet per kilometer jernbanestrækning lagt. Her formes resten af Dorrigos liv, mens han længes efter Amy med de røde kameliablomster i håret.

Med mindelser om både Pasternaks Dr Zhivago og Ian McEwans Soning er dette en stor, klassisk fortælling om krig og splittelse, passion og længsel. En storslået roman om de værst tænkelige rædsler, om både dødens og kærlighedens mange forskellige former og om menneskets medfødte godhed.

Richard Flanagan vandt i 2014 Man Booker-prisen, den mest prestigefyldte litteraturpris i den engelsktalende verden, for Den smalle vej til det dybe nord.

"En symfoni af ømhed og kærlighed, en bevægende og kraftfuld historie, der fanger et livs vægt og bredde # Et mesterværk." - THE GUARDIAN
"Et klassisk stykke krigslitteratur af en forfatter i verdensklasse." - Washington Post
"En rystende smuk roman." - The Sunday Times
"En klassiker in spe." - The Observer
"Klar, episk og inderligt rørende." - Publisher's Weekly
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
Belastning...
DKK 89
Sprog: Dansk
Spilletid: 14T 59M
ISBN: 9788740024319
Format: Download MP3
Lydbog udk. 28. August 2015
Indlæst af: Morten Thunbo
Forlag: Politikens Forlag
Oversætter: Jakob Levinsen
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Politiken, May Schack
Man skal have et meget hårdt hjerte for ikke at blive berørt af romanens fortælling om at forsøge at opretholde livet under de kz-agtige forhold på Dødens Jernbane … det er jo blandt andet det, romankunsten kan: sætte ord, skæbner og øjebliksbilleder på det, der i historiebøgerne optræder som tørre tal. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Berlingske, Torben Weirup
Både Flanagans far og alle de andre, der døde eller næsten døde i mudderet og ligresterne, har fået et smukt monument med ’Den smalle vej til det dybe nord’.
 
 
 
 
 
-  ALT for damerne, Anna Pia Holmgaard
Flanagans kunst er den voldsomt sanselige, nærmest turbulente skrivestil, hvor læseren væltes rundt i følelser og skarp konsekvens, krigsforbrydelser og hudløst ærlige skildringer af kærlighedens pris.
 
 
 
 
-  Fyens Stiftstidende , Jens Eichler Lorenzen
Litteraturnu.dk, Gudrun Hagen
Den er bevægende og grusom og ikke bange for at bruge alle kneb, for at klemme følelser ud af sin læser. Den er kort sagt for meget på mange måder, og det bør man unde sig selv.
Information, Tonny Vorm
Den smalle vej til det dybe nord blev sidste år belønnet med den britiske Booker-pris, og det helt fortjent: Richard Flanagan har skrevet et stærkt og bevægende portræt af en mand præget af krig og kærlighed, og en roman så dristigt fortalt og rystende i sine beskrivelser fra fangelejrene, at den umiddelbart fortjener en plads på reolen med rigtig god krigslitterat. Læs mere
Litteratursiden, Jette F. S. Holst
Noget af det smukkeste og sørgeligste, jeg længe har læst … jeg kan kun på det allervarmeste anbefale alle at læse denne fremragende, bevægende og grusomme fortælling…
God-bog.dk, Ib Ahnfeldt
Flanagan har her skrevet et brag af en bog … den er simpelthen et mesterværk.
Financial Times
Flanagans roman er et mesterværk, intet mindre.
New York Times
En storslået roman.
The Observer
Smukt fortalt og enormt bevægende. En klassiker in spe.
Washington Post
Et klassisk stykke litteratur af en forfatter i verdensklasse.
Seattle Times
Sønderknusende menneskelig og af en varig kvalitet.
Sunday Times
En ufatteligt smuk roman.
Downloads