Den kongelige egyptiske automobilklub
Hør uddrag

Den kongelige egyptiske automobilklub

Alaa al-Aswany

Hr. Ferdinand
Den Kongelige Egyptiske Automobilklub er en sprudlende roman om livet i Cairo under de sidste år af den britiske besættelse. En roman om livet bag hjemmets fire vægge og bag Automobilklubbens smukke facade, hvor både hasard- og magtspillet blomstrer.

De første bilejere i Egypten er rige europæere, og de beslutter at stifte Den Kongelige Egyptiske Automobilklub. Der er enighed om ikke at acceptere egyptiske medlemmer i den fashionable klub, mens man dog er parat til at tåle egyptiske tjenestefolk.

Tjenerne ledes af Koo. Han er kongens fortrolige og dermed en ekstremt magtfuld mand, der kynisk kontrollerer de ansattes liv og nidkært sørger for at opretholde magtbalancen i Automobilklubben.

Said, Kamil, Mahmoud og deres søster Saliha står på tærsklen til voksenlivet. Deres far, der tidligere var en velhavende mand, er nu ansat som lagerarbejder i Klubben og udholder det ofte ydmygende arbejde for at forsørge sin familie. Man følger de fire søskende på skift, deres dagligdag, deres drømme, håb og frygt.

Skæbner væves sammen, og drømme brister med grufulde konsekvenser, mens den solidt forankrede magtbalance i Automobilklubben viser sin skrøbelighed og langsomt krakelerer.

Aswany skriver så støvet og mynteduften står om siderne. Man ser Kamil, Saliha og alle de andre personer lyslevende for sig og gribes af deres lykke og deres lidelser. Fascinerende og dramatisk løfter Aswany sløret til egypternes intime liv.

Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 299.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 572
ISBN: 9788792639905
Format: 163x238
Udk. 21. August 2014
1. udgave, 4. oplag
Indbinding: Indbundet
Forlag: Hr. Ferdinand
Oversætter: Elisebeth Moestrup
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Alaa al-Aswany
Jeg løb mod Nilen
Alaa al-Aswany tegner en medrivende mosaik af menneskeskæbner, mens Læs mere
Yacoubians hus
En sprudlende roman om sex, religion, politik, penge, magt, afmagt – og Læs mere
Chicago
Forfatteren bag den succesfulde og kritikerroste Yacoubians hus er tilbage Læs mere