Den jødiske verden
Hør uddrag

Den jødiske verden

Heidi Laura

Politikens Forlag
Hvem er jøderne, og hvor lever de? Hvordan har jøderne udviklet sig fra et meget lille nærorientalsk folk til en verdensomspændende kultur? Og hvad er det, der binder jøderne sammen? Jødisk kultur er i dag overvejende sekulær, men den næres af ældgamle traditioner, som binder jøder sammen på tværs af alle andre skel. Så efter 2000 år som minoritetskultur udgør verdens jøder stadig et levende, globalt fællesskab.

I moderne tid har jødisk kultur fornyet sig og forgrenet sig til et meget broget billede. Men på tværs af alle forskellighederne deler jøder både sprog og kulturelle koder. Denne bog giver overblik over den jødiske verden og placerer også de danske jøder på det store verdenskort. Og så giver den svar på, hvad kosher, tora, kaddish, shmuck, diaspora, jom kippur, kabbala og matza er.

Jødisk kultur har altid spillet sammen med de kulturer, den har levet sammen med, og ud af dette møde er der vokset kunst, litteratur, musik, humor og store tanker, der spænder fra Maimonides og Spinoza til Woody Allen og Leonard Cohen.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 99.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 192
ISBN: 9788756704649
Format: ePub
E-bog Udk. 31. December 2011
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Tegner: Steen Frimodt
Forlag: Politikens Forlag
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Heidi Laura
En dronnings smykkeskrin
Heidi Laura
I anledning af Hendes Majestæt Dronningens regeringsjubilæum i 2022 får Læs mere