Den inderste fare II
Hør uddrag

Den inderste fare II

Birgithe Kosovic

Politikens Forlag
Birgithe Kosovic modtager i 2019 Politikens Litteraturpris for Den inderste fare, hendes biografiske roman i to bind om Erik Scavenius.

Hvor meget af din frihed vil du ofre for freden? Hvor meget af din fred vil du ofre for friheden?

Den inderste fare II fuldender første binds politisk-personlige romanportræt af Erik Scavenius, den frafaldne adelssøn, den hidsige regeringsleder og kvindeglade mand.

Det er 1942. Igennem to og et halvt år har udenrigsminister Erik Scavenius kæmpet for Danmarks selvstændighed under besættelsen, da kongen har påkaldt sig Hitlers vrede. En ny rigsbefuldmægtiget, gestapochef Werner Best, bliver sendt til København: Nu skal landet nazificeres. Scavenius anser nu sin rolle som beskytter af land og folk for udspillet og vil gå af. Men den nye rigsbefuldmægtigede, der ikke kun er en elegant og kultiveret yngre mand, men også er kendt som ’Blodhunden fra Paris’, tvinger ham til som statsminister.

En dans om magten begynder mellem de to mænd. Men hvem er den stærkeste? Hvor går grænsen mellem underkastelse og integritet? Og hvad er det for en slags venskab, der vokser frem mellem dem?

De to mænd holder ikke kun de danske jøders skæbne i deres hænder. Også for hinanden ender de med at spille en livsafgørende rolle.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 300.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 656
ISBN: 9788740036909
Format: 145x220
Udk. 09. April 2018
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Simon Lilholt
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Politiken, May Schack
Kosovic håndterer et kæmpestort, interessant og højdramatisk stof i det andet og afsluttende bind af sin biografiske roman om Erik Scavenius.
 
 
 
 
 
 
-  Dagbladenes Bureau, Henrik Tjalve
Det er sjældent politiske dilemmaer præsenteres så nuanceret og spændende som i Kosovic’ iscenesættelse.
 
 
 
 
-  Berlingske, Søren Schauser
Et kolossalt romanportræt
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad, Svend Skriver
Kosovic udnytter sit dybtgående kendskab til det tilgængelige kildemateriale i bestræbelsen på at skabe en medrivende fortælling … en perspektivrig psykologisk kortlægning af, hvordan Scavenius og hans omgivelser, herunder hans kone, hans elskerinde og Werner Best, navigerede i besættelsestiden og ikke mindst efter Befrielsen, der med ét ændrede spillereglerne og magtforholdene. Læs mere
Weekendavisen, Arne Hardis
Kosovic' ordrige minimalisme, det forhåndenværende (spræng-) stof, hendes insisteren på at afsøge dilemmaet samarbejde/modstand også i samtalerne med Werner Best - det samles i et værk, som fascinerer og giver ny næring til den danske evighedsdiskussion af, hvad vi gjorde og burde have gjort i stedet under Besættelsen. Læs mere
 
 
 
 
 
 
-  Bogpusheren
Birgithe Kosovic har med sit politisk-personlige romanportræt af Erik Scavenius begået et imponerende billede af en kontroversiel politiker, og samtidig er bogen en smuk kærlighedshistorie fyldt med både sex og jalousi.
Den inderste fare II
Hvor meget af din frihed vil du ofre for freden? Hvor meget af din fred vil du ofre for friheden?

Den inderste fare II fuldender første binds politisk-personlige romanportræt af Erik Scavenius, den frafaldne adelssøn, den hidsige regeringsleder og kvindeglade mand.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Birgithe Kosovic
Det dobbelte land
Partisekretæren Milovan forsøger at flygte fra Balkankrigen. Under politisk Læs mere
Det, du ikke vil vide
En undersøgelse af hvorfor en far slår hånden af sin datter. En Læs mere
Den inderste fare
Den inderste fare er et politisk-personligt romanportræt af Erik Scavenius, Læs mere