Den første onde mand
Hør uddrag

Den første onde mand

Miranda July

Politikens Forlag
Cheryl Glickman tror på romancer, der strækker sig over flere liv, og sjælevandringer mellem spædbørn. Hun bor alene og arbejder i en nonprofitorganisation, hvor de underviser kvinder i selvforsvar.
Da det bliver klart, at det nu er Cheryls tur til at huse chefens tyveårige datter Clee, sprænges hendes møjsommeligt organiserede verden i tusind stykker. Men alligevel bliver det mutte, utilpassede Clee, der hjælper Cheryl af med den globus hystericus, hun har siddende i halsen.

Den første onde mand er underspillet komedie og inderlig kærlighedsfortælling, fuld af intense seksuelle fantasier og altomsluttende moderkærlighed. Miranda Julys første roman understreger hendes position som spektakulært original, ikonisk og afgørende stemme i moderne amerikansk kultur.

"Miranda July får dig til at le, græmmes og genkende dig selv i den kvinde, du aldrig planlagde at være. Og når July går om bord i moderskabet, er bogen allerede blevet en bibel. Aldrig før har nogen anden roman talt så inderligt til min seksualitet, spiritualitet, mit hemmelige jeg. Jeg ved nu, at jeg ikke er alene." - Lena Dunham, manuskriptforfatter, instruktør og hovedrolleindehaver i HBO's TV-seriehit GIRLS og forfatteren bag NOT THAT KIND OF GIRL

"Med Den første onde mand er man i bittersødt, klogt selskab. Den er varm, den har hjerte, en puls. Denne bog er i live, så det smerter." - New York Times Book Review

"En fantastisk bevægende skildring af moderskab og hvad det vil sige at drage omsorg for et barn." - Michiko Kakutani, New York Times

WWW.MIRANDAJULY.COM
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
Belastning...
DKK 129
Sprog: Dansk
Sideantal: 304
ISBN: 9788740022247
Format: ePub
E-bog Udk. 27. August 2015
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Oversætter: Line Miller, Olga Ravn
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Berlingske, Kristoffer Zøllner
Noget af det mest originale amerikanske litteratur. I lang tid.
 
 
 
 
 
-  Nordjyske, Ann Følbæk
En meget klog bog om moderskab, seksualitet og selvindsigt skrevet i et dynamisk, humoristisk og billedrigt sprog, der får en film til at køre for det indre øje, mens man læser. Jeg har lyst til at kaste mig over den igen lige med det samme. Og det er vel egentlig den bedste anbefaling, man kan give en bog. Læs mere
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Christian Møgeltoft
Miranda July skriver rasende godt, sproget er dynamisk, de mange ordbilleder er så originale og rammende, at den indre film kører i et parallelspor … summen af kardemommen er en vældigt underholdende historie med indlagte ahaoplevelser.
 
 
 
 
-  ALT for damerne, Anna Pia Holmgaard
Cheryl er den kvinde, du ikke håber, du er … livgivende morsomt, ærligt, gør ondt de rette steder og rusker op i læseren.
Bøger på stribe
Vidunderlig absurd og original
Littuna.dk, Camilla Engkjær Laursen
En rørende, sjov, poetisk og smuk fortælling, og jeg ville ikke have været foruden denne læseoplevelse.
Den første onde mand
Den første onde mand er underspillet komedie og inderlig kærlighedsfortælling, fuld af intense seksuelle fantasier og altomsluttende moderkærlighed. Miranda Julys første roman understreger hendes position som spektakulært original, ikonisk og afgørende stemme i moderne amerikansk kultur. 
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Miranda July
Ingen har hjemme her mere end du
I sine noveller undersøger Miranda July, hvordan helt almindelige mennesker Læs mere