Den dag Brita forsvandt
Hør uddrag

Den dag Brita forsvandt

Pedal Ove-sagen

Michael Teschl

Politikens Forlag
En decemberdag i 1981 forsvandt den 30-årige Brita Hansen sporløst i Frederikshavn. Først syv måneder senere blev hendes lig fundet i havnen. Hun var blevet kværket, og hendes fraseparerede mand, fritidsmusikeren Ove Hansen – også kaldet ‘Pedal Ove’ – blev under stor mediebevågenhed idømt 12 års fængsel for drabet.
 
10 år senere blev Pedal Ove-sagen genoptaget på baggrund af to DR-dokumentarer, hvor nye vidner og oplysninger satte spørgsmålstegn ved Ove Hansen som gerningsmanden. Denne gang frikendte domstolen ham, og sagen blev derefter kendt som danmarkshistoriens største justitsmord.
 
Men hvordan kunne det ske i et retssystem som det danske, at medierne fik så stor indflydelse på en drabssag? Hvordan kunne DR præsentere nye vidner, som politiet trods en årelang efterforskning ikke kendte til? Talte vidnerne sandt? Gjorde Ove Hansen? Og hvem slog så Brita ihjel?

I 25 år er ingen nye spor dukket op i drabsmysteriet. Indtil i 2017, hvor et anonymt brev landede i Michael Teschls postkasse og vækkede sagen til live igen. Forfatteren satte sig for at lægge brikkerne i den endnu uopklarede drabssag, og undervejs blev løgne afsløret, forklaringer ændret – og et alibi smuldrede.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 199.00
ISBN: 9788740058246
Format: ePub
E-bog Udk. 04. November 2019
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Salomet Grafik
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  Bøger.org
et fantastisk journalistisk arbejde og en spændende, informativ skildring af Pedal Ove-sagen.
 
 
 
 
 
-  Anettesbookshelf.dk
Jeg bukker mig dybt i støvet for det kæmpe stykke arbejde, der ligger til grund for bogen. Det er en yderst saglig research og det kræver et kæmpe mod, for der er bestemt personer, der ikke ønsker at samarbejde eller at sagen bliver belyst igen
 
 
 
 
-  Krimifan
Man kan ikke andet end beundre Michael Teschl for det enorme arbejde, han har gjort for at skrive denne meget interessante bog.
fruthulstrup.dk
Når man læser denne bog, må man bøje sig i støvet for hvilken mængder af tid der er brugt på research. Jeg kan kun forestille mig, de bunker af sagsakter der er blevet læst igennem, igen, og igen.
 
 
 
 
-  Bogfidusen.dk
Michael Teschl har bestemt gjort et kæmpe researcharbejde og det er tydeligt. Bogen bugner af informationer og spændende små spidsfindigheder.
Bogblogger.dk
Bogen er velskrevet, og jeg fløj igennem den på en enkelt dag. Teschl kommer hele vejen rundt om sagen og får belyst den fra alle vinkler, hvilket er alfa og omega for en god true crime-bog.
Nordjyske , Claus Smidstrup
Særdeles velskrevet.
 
 
 
 
-  Berlingske, Simon Andersen
Forfatteren Michael Teschl fortjener knus og stjerner for at have gjort et enormt arbejde med sin research, hans mod er imponerende
Downloads