Den bedste start på livet
Hør uddrag

Den bedste start på livet

Sofie Münster

Politikens Forlag
Intet har så afgørende betydning for børns udvikling og trivsel som den følelsesmæssige tilknytning til deres forældre. Det fastslår mere end 50 års forskning. Alligevel er denne viden aldrig blevet omsat til en konkret metode, man kan opdrage efter.

I ’Den bedste start på livet’ introducerer Sofie Münster som den første i Danmark den tilknytningsbaserede opdragelse. Gennem massevis af eksempler viser hun, hvordan vi forældre kan sætte grænser og møde vores små børns følelser på en måde, der skaber plads til både os og dem. Når vi for alvor forstår, at der altid er en grund til, at vores børn føler og handler, som de gør, kan vi opbygge den vigtige følelsesmæssige kontakt, der gør alle dagligdagens aktiviteter som måltider, putning og tandbørstning lettere og rarere for alle. Pludselig behøver vi ikke true, hæve stemmen, give børnene en timeout eller gentage os selv hundrede gange for at få børnene til at høre efter.

Når vi har fokus på tilknytningen, mens vi opdrager, bliver opdragelse til det, som det hele tiden burde have været: at lære børn at gøre det rigtige, uden at de føler sig forkerte undervejs.


”Det er både en dejlig bog i øjenhøjde med barnet og

en fantastisk hjælp for en opdrager – forældre eller

pædagoger – der vil stå på solidt opdateret

forskningsmæssigt grundlag.”

PER SCHULTZ JØRGENSEN


Kære læser,

Ved udgivelsen af bogens 1. udgave har min formulering på s. 214 vist sig at være uklar. Den rettes hermed til nedenstående, så kilden til listens gode råd med inspiration til forældre tydeliggøres:

“På Leiden Universitet i Holland har forskere i tilknytning udviklet det internationalt anerkendte forældre program VIPP-SD. Listen på modsatte side er en dansk oversættelse af deres 15 fokuspunkter*, der tilsammen understøtter barnets tilknytning til dets forældre.”

God læselyst!

Sofie Münster

(*) Juffer, F., Bakermans-Kranenburg, M. J., & van IJzendoorn, M. H. (2015). Manual VIPP-SD (version 3.0). Universiteit Leiden.Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 270
Sprog: Dansk
Sideantal: 232
ISBN: 9788740051186
Format: 151x226
Udk. 08. September 2021
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Hæftet
Indholdsgrafiker: MOM
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: ALETTES TEGNERI
TOP  ▲
Andre bøger af Sofie Münster
Klog er noget, man øver sig på
Med få konkrete redskaber kan forældre ruste deres børn til succes i Læs mere
Kærlighed er ikke nok
Kærlighed er ikke nok giver viden, inspiration og værktøjer til, hvordan Læs mere