De vægtløse
Hør uddrag

De vægtløse

Valeria Luiselli

C & K
I Mexico City tænker en ung kvinde over sin fortid. Fanget i et  hus med to  børn og et ægteskab, hun  hverken  kan  opgive  eller  overgive  sig  helt  til,  beslutter hun at skrive en bog om  tiden, hvor hun arbejdede på et lille forlag i New York;  om  fremmede der blev hendes elskere og om digtere, der engang  boede i hendes nabolag.

En særlig rolle spiller Gilberto Owen: en mexicansk digter fra  1920’ernes Harlem. Owen sniger sig ind i fortællingen som et   spøgelse i subwayen. Den kvindelige fortællers interesse i Owen bliver en besættelse, hendes liv begynder at tage form  efter hans , og langsomt opløses de to i hinandens verdener.

De vægtløse er en original og intens fortælling om ungdom, kærlighed og spøgelser, om hvordan vi forsvinder ind i deres verden og de lydløst forsvinder ind i vores. Romanen leger med vores forestillinger om virkelighed, men på en anden måde end den magiske realisme som vi kender fra de ældre latinamerikanske forfattere.

Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 149.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 184
ISBN: 9788740043426
Format: ePub
E-bog Udk. 13. October 2017
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: C & K
Oversætter: Peter Adolphsen
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Nordjyske Stiftstidende, Anne Skov
Det hele er samtidig fortalt med denne lattervækkende sprælskhed, der løfter stoffet så helt aldeles charmerende, og som er så eminent indfanget i Peter Adolphsens oversættelse. "De vægtløse" er den første af Valeria Luisellis bøger, der er udkommet på dansk. Lad os håbe, det ikke er den sidste!
 
 
 
 
 
-  Politiken, Nazila Kivi
'De vægtløse' er en fryd at læse fra start til slut.
 
 
 
 
-  Litteraturlinjer.dk, Martin
”Spøgelser, der flyver ind over siderne og lægger sig som tåge for øjnene af læseren (…) Den mexicanske forfatter Valeria Luiselli har med De vægtløse skrevet en meget spændende roman. Den rummer nu ikke, som romanen jo har for vane, en langstrakt fortælling, der fører fra a-b-c-d. Snarere er det en fragmenteret størrelse, hvor drømme og dagligdagsaktiviteter går hånd og hånd (…) En slørende og bevidsthedsudvidende fortælling, tak!” Læs mere
 
 
 
 
-  Magasinet LIV, Caroline Rutter
En stemningsmættet roman, der er optaget af, hvad litteratur gør ved mennesker (…) en anderledes og poetisk oplevelse.
Litteratursiden.dk, Mai Skydt Villadsen
”De vægtløse er en imponerende metafiktiv roman, der giver fiktionens uendelige muligheder frit spil. (…) Tempoet, intensiteten og humoren i romanen minder flere steder om en scene i filmen ’Den fabelagtige Amélie fra Montmartre’, hvor Amélie hjælper en blind mand over en befærdet gade, imens hun fortæller ham om alt dét, de passerer. I ’De vægtløse’ slår siderne næsten revner på sig selv. De strutter af liv og finurlige detaljer.” Læs mere
Bogblogger.dk, Karen Rosenfeldt
”De vægtløse er en sanseoplevelse uden sammenligning. Valeria Luiselli er en fantastisk fortæller, og får hverdagsrealisme og overtro kædet sammen på en eminent måde. Det er meget nemt at blive forført af hendes skrivekunst”
MidtFyns Posten, Mai Skydt Villadsen
De vægtløse' er en vidunderlig læseoplevelse, der udfordrer og belønner læseren på hver side.
Downloads