De sidste fiskere
Hør uddrag

De sidste fiskere

Lars Bo Kirk

Politikens Forlag
En fascinerende rejse gennem et stykke dansk herhvervs- og kulturhistorie.

De sidste fiskere er en dramatiseret dokumentarisk fortælling om fiskeriets udvikling på den jyske vestkyst. Med udgangspunkt i blandt andre tidligere fiskeriminister Kent Kirks erindringer beskrives fiskeriet fra dengang i 1920’erne, hvor Hans Kirk udgav sin gennembrudsroman Fiskerne, og op til nutidens kvotekonger.

Det er en fascinerende rejse gennem et stykke dansk kultur- og erhvervshistorie. Fra de hårde 1950’ere, hvor kutterne var lavet af træ og mændene af jern, op gennem de turbulente 1970’ere og ind i 1980’erne, hvor dansk fiskeri for alvor blev underlagt myndighedernes reguleringer og kvotesystemer. Og til i dag, hvor havfiskeriet herhjemme er en industri fordelt på ganske få hænder, hvoraf meget få er danske.

Bogen er også en menneskelig skildring om at leve på og af havet, opleve voldsomme storme og 100-års bølger, om FN-konferencen i Caracas, flodfiskeriet i Afrika og torskekrigen ved Island. Og om at være i skudlinjen på en protestsejlads mod England med den royale engelske flåde som modstander.

Den følger også et af de mest vellykkede, kommercielle omskolingsprojekter af fiskere, sø- og redningstjenesten Esvagt, der blev stiftet af tidligere fiskere, og som den dag i dag beskæftiger nogle af de bedste søfolk i nationen.

Bogen er blevet til i tæt samarbejde med tidligere fiskeriminister Kent Kirk, der, udover at være morbror til forfatteren, også er hovedkilde i bogen.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 300.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 272
ISBN: 9788740037319
Format: 151x226
Udk. 16. February 2021
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Indholdsgrafiker: Nanette Vabø Dimensions
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  Politiken, Ulla Tofte
Bogen er et brag af en slægtskrønike - og fortællingen om fiskeriets storhed og fald.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Lars Bo Kirk
Viljen & vejen
Viljen & Vejen er en dokumentarisk fortælling om værdier, visioner og Læs mere
Blåt vand i årerne
Lars Bo Kirk, Lars Bo Kirk
Man siger, at de klassiske karaktertræk hos den succesfulde iværksætter er Læs mere