De savnede
Læs uddrag

De savnede

Thomas Rydahl

Politikens Forlag
IKKE ALLE, DER FLYGTER, SKAL FINDES

På ferieøen Fuerteventura brænder solen. Den nifingrede eremit Erhard Jørgensen lever et stille liv og passer sine to geder. Han kan ikke længere køre taxa eller stemme klaverer. I stedet tjener han småpenge ved at finde forsvundne hunde og stjålne knallerter. Det tvinger ham til at tage en opgave, ingen andre vil have. Han satser alt, hvad han har for at komme ud af den ensomme tilværelse.

Imens banker verden på døren. Øens nye kasino er blevet oversvømmet, der er surfere på hele øen, og Afrika lider, så tusindvis af flygtninge tager den farlige rejse mod Europa. I den lille lufthavn på øens østkyst lander et filmhold for at optage et afsnit af seersuccesen De savnede og finde en kendt danskers forsvundne far. Men den kendte dansker ser hellere sin far død end levende. Hun har hang til piller og plejer at få sin vilje.

De savnede er en thriller om savn, magt og kærlighed.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 99.00
Sprog: Dansk
Spilletid: 16T 19M
ISBN: 9788740037449
Format: Download MP3
Lydbog udk. 09. November 2016
Indlæst af: Peter Milling
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Lars Ole Sauerberg
Thomas Rydahl er i gang med en serie i særklasse. Andet bind om eremitten på Fuerteventura er lige så fremragende som det første … Rydahl kan noget helt særligt med sproget. I en berettende nutid med korte, hæsblæsende sætninger, der for de fleste forfattere bliver lidt af en forceret verbal gestus, skabes det ene intense og komprimeret udtryksfulde øjeblik efter det andet. Og hvis læseren vil have det hele med, må der i den grad læses mellem linjerne. Også Rydahls toer er eksistentiel søgen og civilisationskritik under dække af et effektivt "crime noir"-plot, som ville have vundet applaus fra en Raymond Chandler. Rydahl har gang i et projekt i en klasse for sig. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Politiken, Bo Tao Michaëlis
Thomas Rydahls anden roman om sin antihelt Erhard Jørgensen lever herligt op til etteren.
 
 
 
 
 
-  Dagbladenes Bureau, Preben Rasmussen
En af romanens bærende kvaliteter er en vellykket handlingsretardation: mødet mellem Le og faren trækker længe ud, det samme gør afklaringen af mystikken omkring et smykke, Le bærer; spændingen holdes i live.
 
 
 
 
 
-  Jyske Medier, Arne Mariager
Flot sprog og psykologisk nerve. 'De savnede' er først og fremmest en fornøjelse at læse, fordi Thomas Rydahl skriver brillant. Sproget og en stille understrøm af humor er det stærkeste i Rydahls forfatterskab. Og det er stærkt.
 
 
 
 
 
-  Berlingske, Merete Reinholdt
Livet er krøllet, krast og indimellem kompliceret, og derfor er det en lise at læse en så komplet anderledes, meget urolig og foruroligende nærværende spændingsroman som Thomas Rydahls ’De savnede’.
Bogfidusen.dk
Bogen er skrevet i et flot sprog. Naturbeskrivelserne er meget unikke og miljøet på den lille ø er fængslende og medrivende beskrevet.
Lektørudtalelse, Annemette Schønberg
Meget velskrevet, interessant og spændende, og fascinerende anderledes krimi… Denne serie rummer det bedste fra skandinavisk krimi.
GoMorgen Danmark, Frank Sebastian Hansen
Danmarks mest interessante krimiforfatter vender igen tilbage til ferieparadiset Fuerteventura og sin overmodne anti-helt Erhard Jørgensen. Solstik Noir med kantede karakterer.
Krimimessen, Lida Wengel
Læs 'De savnede' hvis du kan lide at dvæle ved tingene… Det er en rigtig god bog, og man får nogle fine, fine personskildringer.
Bogrummetwp.dk, Vibeke Holm
Det er en velskrevet bog, der har fokus på personskildringen, specielt de to hovedpersoner, Erhard og Lene … Erhard er en ny og forfriskende type hovedperson, og jeg glæder mig til sidste bind i trilogien, hvor vi formentlig får endnu mere at vide om Erhards fortid.
Københavneravisen, Janik Lunn
Det gør ikke noget, at man har læst Eremitten, men det er absolut ikke nogen forudsætning for at få det fulde udbytte. Efter min mening er De savnede årets bedste danske spændingsroman. Action fra først til sidst – og så er det også en roman om kærlighed, savn, hævn og meget andet.
Bogblogger, Maiken Kjær Svare
De savnede er god underholdning. Det er savn og kærlighed pakket ind i en spændende historie og krydret med den smerte det er at elske uden alligevel helt at kunne finde ud af det. Samtidigt er bogen også et lille indspark til, hvordan dem der har meget, behandler dem, der har lidt.
Litteratursiden.dk, Arne Larsen
Thomas Rydahl lever op til alle forventningerne med sin anden bog om den atypiske detektiv Erhard Jørgensen og hans liv og oplevelser på ferieøen Fuerteventura.
.. Det helt store spørgsmål med nye forfattere er naturligvis, om de efterfølgende bøger kan leve op til forgængerens høje standard, og i dette tilfælde må svaret blive et rungende ja … Historien tager sig god tid og er indviklet, og selvom spændingskurven i visse afsnit har fået et væsentligt nøk opad, er plottet ikke sådan lige til at få has på. Både Erhard og datteren Lene er skildret overbevisende og bliver til personer, man holder af og holder med. Beskrivelsen af den lidt forhutlede ferieø og lokalbefolkningen er også denne gang helt igennem fremragende og billedskabende. Læs mere
De savnede
IKKE ALLE, DER FLYGTER, SKAL FINDES. De savnede er en thriller om savn, magt og kærlighed. 
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Thomas Rydahl
Ulykkens år
Egeskov 1874. Slottet er på den anden ende. Det syder i køkkenet, og der er Læs mere
Uniform
Salma går på politiskolen, fordi nogen må gøre noget. Fuzzy er en hærdet Læs mere
Forførernes klub
For at vinde sin utro kone tilbage bliver Flemming medlem af den hemmelige Læs mere
Mordet på en havfrue
Historisk krimi med H.C. Andersen som detektiv i 1800-tallets København. En Læs mere
De tre paver
En gådefuld spændingsroman om den ni-fingrede dansker Erhard, der er Læs mere
Eremitten
På en strand på den kanariske ferieø Fuerteventura holder en spritny bil. Læs mere