De renfærdige
Hør uddrag

De renfærdige

Fortællingen om Novo Nordisk

Hanne Sindbæk

Politikens Forlag
Novo Nordisk er Skandinaviens mest værdifulde selskab; mere værdifuldt end A.P. Møller – Mærsk, Carlsberg, Danske Bank, Lundbeck, Vestas og Coloplast – tilsammen! Novo Nordisk har sammen med søsterselskabet Novozymes gjort hovedaktionæren, Novo Nordisk Fonden, til en af verdens mest velhavende fonde med en formue under forvaltning på omkring 350 milliarder kroner. Alligevel er historien om denne helt ekstraordinære danske virksomhed aldrig skrevet. Før nu.

De renfærdige er en uafhængig fortælling om de mennesker, begivenheder og produkter, der skabte Novo Nordisk. Fra den spæde start i 1923 , da nobelpristageren August Krogh kom hjem fra Canada med opskriften på det nye mirakelmiddel insulin over brødrene Pedersens start af en konkurrerende virksomhed, Novo, og de to selskabers rivaliseren gennem 64 år indtil fusionen i 1989.

Det er en beretning om, hvordan Mads Øvlisen byggede bro fra den familieejede til den børsnoterede virksomhed, så de humanistiske værdier kom tørskoede over, samt hvordan Lars Rebien globaliserede virksomheden, mangedoblede dens værdi og blev udnævnt til verdens bedste CEO af det estimerede Harvard Business Review. Og det er en fortælling om den stræben efter renfærdighed, der løber som et uudsletteligt spor i virksomhedens dna.

Bogen bygger på omfattende research samt interview med alle bogens nulevende hovedpersoner og en lang række nøglepersoner i og omkring virksomheden.

Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 169
Sprog: Dansk
Sideantal: 544
ISBN: 9788740055450
Format: ePub
E-bog Udk. 10. April 2019
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
Insidebusiness
Fascinerende … Alene på grund af den flotte research og den historiske tyngde vil jeg anbefale at læse denne bog. Hanne Sindbæk har gjort historien om Danmarks vigtigste virksomhed tilgængelig og absolut læseværdig.
 
 
 
 
 
-  Politiken, Poul Aarøe Pedersen
Stort værk om NovoNordisk tegner et fremragende portræt af Danmarks suverænt største virksomhed … Ja, man kan ligefrem tale om, at netop sådan en bog har været en mangel på det danske marked.
Bogsyn.dk
En rigtig spændende bog .. good-read.
Aktionæren , Jakob Kappel Petersen
Fængslende fortælling om Novo Nordisk
Weekendavisen
En styrke ved Sindbæks bog, at den formår at tegne en række interessante portrætter af de personligheder – fra Krogh, Hagedorn og Pedersen-brødrene og frem til senere ledere som Mads Øvlisen, Lars Rebien Sørensen og Mads Krogsgaard Thomsen – som har skabt det Novo Nordisk, vi kender i dag
Pharma, Jørgen V. Grevesen
De renfærdige 25062019 En fin balance mellem det faktuelle og det anekdotiske, og det gør bogen ikke kun interessant, men også til fornøjelig læsning … en spændende fortælling.
 
 
 
 
-  Henrik Ørholst, Børsen
En stor og omfangsrig bog, som fortæller historien om ikonet
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad, Søren Hindsholm
Oplysende læsning … spændende at se vilkårene i erhvervslivets top. Kreativiteten, konservatismen, dygtigheden, fejltagelserne, pengerigeligheden i nogle perioder, hurtige og konsekvente fyringsrunder i krisetider.
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Ulla Bechsgaard
Meget interessant og læseværdig.
De renfærdige
Hanne Sindbæk fortæller her om De renfærdige. Fortællingen om Novo Nordisk.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Hanne Sindbæk
August og Marie
Enestående biografi om forskerparret August og Marie Krogh - pionerer i den Læs mere
Seier
En biografisk rundrejse med erhvervsmanden Lars Seier om, hvor vi kommer Læs mere
Vi kan ikke sidde her til juleaften!
Historien om Herman Salling og Dansk Supermarked. Ikke bare et portræt af Læs mere
Kammerherrens nye klæder
Fritz Schur har i årtier været en del af magtens inderkreds. Han har Læs mere