De rejste sig trodsigt i vrimlen
Hør uddrag

De rejste sig trodsigt i vrimlen

30 socialdemokrater der ændrede danmarkshistorien

Dan Jørgensen (red.)

Gimle Forlag
Socialdemokratiets 150-årige historie fortalt gennem 30 af de mest betydningsfulde socialdemokrater.

Siden Socialdemokratiet i 1871 blev stiftet for at varetage den voksende arbejderklasses interesser og styrke den demokratiske deltagelse, har partiet været dagsordenssættende i dansk politik. I denne bog portrætteres 30 af de vigtigste socialdemokrater fra Louis Pio, Jeppe Aakjær og Thorvald Stauning til Anker Jørgensen, Svend Auken og Mette Frederiksen.

De enkelte fortællinger dykker ned i personernes drivkraft , svagheder, styrker og synspunkter og trækker tråde fra dengang til i dag. Portrætterne er rigt illustreret med fotos, som er med til at give et andet blik på politikerne, end vi er vant til.

Socialdemokratiets historie er ikke bare en historie om klassekamp. Det er også en historie om kvindekamp. Nina Bang blev den første kvindelige minister i 1924, Ingeborg Hansen den første kvindelige parlamentsformand i 1950, og Helle Thoning Schmidt blev den første kvindelige statsminister i Danmark i 2011. En anden vigtig del af partiet historie er de store kulturelle forkæmpere som digteren Oskar Hansen, forfatteren Jeppe Aakjær og folkeoplyseren Julius Bomholt.

Forfatterne til bogen er fremtrædende socialdemokrater, bl.a. Poul Nyrup, Astrid Krag, Sophie Hæstorp og Peter Hummelgaard. De fortæller Danmarks og Socialdemokratiets historie gennem de beslutninger og kampe, som de portrætterede var involveret i.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 169.00
Sprog: Dansk
ISBN: 9788740076370
Format: ePub
E-bog Udk. 02. November 2021
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Gimle Forlag
Omslagsgrafiker: Kenneth Schultz
Downloads