De danske varulve
Hør uddrag

De danske varulve

En politimands efterforskning i et stykke ukendt besættelseshistorie

Erland Leth Pedersen

Politikens Forlag
En dansk politimands efterforskning af et stykke ukendt besættelseshistorie om ondskab og landsforrædderi.

De danske varulve er fortællingen om kriminalassistent Erland Leth Pedersen, en garvet københavnsk politimand, der en tidlig sommerdag i 2012 gør en usædvanlig opdagelse på et støvet loftsrum på Københavns Politigård. Her finder han en pakke, hvis indhold bringer ham helt tæt på et sjældent belyst hjørne af Anden Verdenskrig - historien om de danske varulve.

Det er en dramatisk beretning om en gruppe landsforrædere, der i årene 1944 og 1945 forsøgte at give den såkaldte varulvebevægelse fodfæste i Danmark. Varulvene opstod som idé i ledende nazistiske kredse i Tyskland og var i praksis undergrundsgrupper, der skulle arbejde bag fjendens linjer. Deres formål var at fortsætte kampen for nazismen, selv efter et eventuelt tysk nederlag. Midlerne var vold, terror og propaganda.

Lige dele stædighed og nysgerrighed driver Erland Leth Pedersen til, over flere år, at efterforske og kortlægge et stykke indtil nu stort set ukendt Danmarkshistorie. Via sin omfattende politiefterforskning lykkes det ham at oprulle en ekstraordinær fortælling om landsforræderi og ondskab i 1940'ernes Danmark. Hans opsigtsvækkende historie er i bogen her genfortalt i journalistisk form.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (paperback)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 129.00
Sprog: Dansk
ISBN: 9788740024609
Format: ePub
E-bog Udk. 01. June 2015
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  Berlingske, Bent Blüdnikow
[Erland Leth Pedersen] beskriver også sig selv som amatørhistoriker og med sin farverige skildring af jagten på de danske varulve har han sandsynliggjort, at der reelt var tale om et netværk af varulve, og at der var nedgravet et stort antal våbendepoter. Men først og fremmest skal man læse bogen som en underholdende skildring af jagten på de gamle nazisters netværk. Læs mere
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Gerhardt Eriksen
En dansk kriminalassistent har gravet i både jord og arkiver efter ny viden om de danske varulve, der var klar til terrorisme i kølvandet på Besættelsen. Resultatet er en grundig og velfortalt bog om alt det, vi heldigvis slap for.

Kriminalassistenten Erland Leth Pedersen har virkelig været på gravearbejde, både i arkiver og rent bogstaveligt i jorden, hvor de mange gemmesteder kortlægges i bogen.

Og så har han altså skrevet om det hele i denne udmærkede bog, der rummer billeder og beskrivelser af de danske terrorister, hvoraf flere blev henrettet i 1945.

Ingen glemt, heller ikke Henning Brøndum, hvis bande stod bag rigtig mange mord. Han er karakteristisk ved næsten altid at storsmile på billederne i dette forbryderalbum.
Læs mere
Helsingør Dagblad, Steen Søndergaard
Historien om varulvene har i litteraturen om besættelsestiden ikke indtaget nogen fremtrædende plads.Med Leth Pedersens bog er en niche af  besættelseshistorien blevet fremlagt…
Kristeligt Dagblad
Fortællingen bygger på et omfattende kildemateriale og baggrundsinformation fra historiske værker om besættelsestiden, men er ikke et faghistorisk værk. Det er en beretning om landsforræderi og ondskab i Besættelsens sidste fase og den tid, der fulgte.
weekendavisen, Claus Bundgård Christensen
… underholdende læsning og Erland Leth Pedersen en god fortæller. Bogen formår også at fremdrage meget nyt om varulvene i Danmark. Et emne, som på trods af stærkt stigende interesse for forræderne mærkværdigvis har fået lov til at samle støv.
www.histoire-online.dk, Pernille Røn
(..) dette er et gennemarbejdet værk, som ikke er blevet sendt på hylderne uden omtanke. Skulle man have den mindste interesse i den danske besættelsestids historie, så er denne bog, både pengene og tiden værd.
Downloads