De besatte
Læs uddrag
Hør uddrag

De besatte

Oplevelser med russiske bøger og deres læsere

Elif Batuman

C & K
Som en af de skarpeste stemmer i sin generation kaster Elif Batuman sig over sin største kærlighed i litteraturen: de store russiske forfattere.

De Besatte er på én gang en efterforskning af et muligt drab der fandt sted i Tolstoys barndomshjem, en tur i Pushkins fodspor gennem Kaukasus, en fortælling om hvorfor man på old-usbekisk har hundrede ord for gråd, og en beskrivelse af konstruktionen af et ispalads fra det attende århundrede ved floden Neva. Vi tager med Batuman til Stanford, Schweiz og Sankt Petersborg, mens hun undersøger kærlighedens forhold til litteraturen, individets plads i historien og den universitetsstuderendes evige eksistentielle tort, som disse store spørgsmål kommer til udtryk bogstaveligt og metaforisk hos hendes yndlingsforfattere. Alle disse mange fragmenter samler sig til et vildt ridt gennem egne erfaringer, som de læses op mod de store mestre.

Sjov, vidtfavnende, begavet og mindeværdig.”
– New York Times Book Review

Batuman er en udsøgt begavelse.”
– L.A. Times Book Review
Læs mere
Vælg udgave:
 p-bog (hæftet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 250.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 320
ISBN: 9788740046021
Format: 135x210
Udk. 06. February 2020
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Hæftet
Forlag: C & K
Oversætter: Juliane Wammen
Anmeldelser og omtale
Bogsyn.dk
I den nye bog lærer vi så tillige på ganske listig, morsom og underfundig vis en hel del om russisk historie. Fremragende.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Elif Batuman
Idioten
Året er 1995. Selin er lige begyndt på Harvard, og verden ligger åben. Læs mere