28. februar 2019

Dan Sommerdahl filmatiseres

Dan Sommerdahl filmatiseres

Anna Grues bestseller-serie om den skaldede detektiv Dan Sommerdahl er kendt og elsket blandt mange læsere såvel i Danmark som i udlandet. Nu skal den filmatiseres, og spørgsmålet melder sig med det samme: Hvem skal spille hovedrollen som Dan Sommerdahl?

“Det har jeg - Ama’r halshug! - ingen anelse om,” svarer Anna Grue selv. Hun fortsætter: ”Jeg lader de professionelle filmmagere passe deres arbejde i fred og blander mig kun, hvis jeg bliver spurgt direkte. Det er jo et helt andet håndværk. Bøger skrives i enrum, film skabes som gruppearbejde - og jeg har aldrig været god til at arbejde i flok. Men det er vildt fascinerende at følge med fra sidelinjen!”

En af udfordringerne ved filmatiseringen har været, hvordan man skulle lave seriens fiktive dansk provinsby ved navn Christianssund. Valget er faldet på at bruge Helsingør som udgangspunkt på grund af byens idylliske og historiske identitet, som har alt, hvad der skal til for at danne en fantastisk ramme om filmatiseringen.

”Jeg er meget, meget glad for, at det nu er faldet i hak. Det er dygtige folk, som står for det, og det er spændende, at projektet nu skal i gang for alvor,” afslutter Anna Grue.

Optagelserne er planlagt til at begynde i foråret. Serien udkommer i 8 afsnit og er til TV2 og den tyske tv-station ZDF. Serien er desuden allerede nu solgt til hele Norden samt Frankrig, Italien og Benelux, skriver TV2 Lorry på deres hjemmeside.

Det danske selskab Sequoia Global Alliance med forfatter Lolita Bellstar og producent Janni Helleskov i spidsen har udviklet serien for TV2 og Dynamic, og de skal forestå produktionen i samarbejde med det tyske produktionsselskab NDF.

Gå til News
TOP  ▲
Relevante bøger
Dybt at falde
Dybt at falde er første bind i Anna Grues anmelderroste krimiserie med Læs mere
I lige linje
I lige linje er syvende selvstændige bind i Anna Grues anmelderroste Læs mere
Sidste forestilling
Sidste forestilling er sjette selvstændige bind i serien om den skaldede Læs mere
Judaskysset
Judaskysset er andet bind i Anna Grues anmelderroste krimiserie med Læs mere
Kunsten at dø
Kunsten at dø er tredje selvstændige bind i Anna Grues anmelderroste Læs mere
Et spørgsmål om penge
Et spørgsmål om penge er femte selvstændige bind i Anna Grues Læs mere
Den skaldede detektiv
Den skaldede detektiv er fjerde selvstændige bind i Anna Grues Læs mere