11. september 2019

Cykelfest i Rundetaarn

Kom med, når en perlerække af dansk cykelsports største navne gennem tiderne mødes i en uhøjtidelig kamp mod uret til tårnets top: Brian Holm, Jesper Skibby, Jens Veggerby, Jesper Worre, Jørgen V. Pedersen, Lars Michaelsen, Thomas Bay, Peter Meinert, Michael Sandstød, Per Bausager, Jakob Piil og Jørgen Marcussen.

Det sker i Rundetaarn tirsdag 24. september kl. 18.30 – 20.00

Den festlige anledning er udgivelsen af bogen ’Lede hunde & kolde kameler’, som er en efterfølger til bestselleren ’Sort kaffe & hvide sokker’. I de to bøger er cykelstjernerne samlet til en underholdende og oplysende snak om deres metier, og de kommer vidt omkring – fra gale sprintere og seksdagesløb til alle de stridigheder, skandaler og farverige anekdoter, som også er en del af cykelsportens væsen.

Rundetaarn har flere været scene for cykelløb. I 1971 var det datidens største stjerner, Ole Ritter og Leif Mortensen, der dystede i sneglegangen. I 1993 duellerede Jens Veggerby og Henrik Djernis, som begge var nykårede verdensmestre. Denne gang er feltet stærkere end nogensinde – i hvert fald målt på summen af rytternes resultater, der tæller utallige verdensmesterskaber, klassikersejre og Grand Tour-etapesejre. Den aktuelle form inviterer dog ikke til rekordforsøg. Der er først og fremmest lagt op til en sjov og anderledes markering af rytternes fælles bogudgivelse. 

Alle er velkomne. Publikum har mulighed for at se rytterne inde i sneglegangen mod betaling af éntre til tårnet (25 kr.) – begrænset plads.
 

Gå til News