27. januar 2016

Champagnepropper

Champagnepropper

Da De Gyldne Laurbær blev uddelt forleden, sprang champagnepropperne endnu engang på Politikens Forlag. De Gyldne Laurbær gik nemlig til forfatter Jesper Stein for krimien Aisha, der udkom i november. Og det er langt fra den eneste gang, at forlaget har skålet med dygtige forfattere. 
 
Året begyndte nemlig særdeles overvældende med, at Puk Damsgård vandt Dansk Journalistforbunds Cavlingpris 2015 for vedholdende og velfortalt dækning af krigen i Mellemøsten og i særdeleshed for bogen Ser du månen, Daniel.  Puk Damsgård har for sine bøger også modtaget Fortællerprisen 2015 fra Publicistforeningen, Ytringsfrihedsprisen fra Jyllands-Posten 2011, Journalistprisen fra Den Berlingske Fond samt Læsernes Bogpris 2015.
 
Også forfatter Morten Pape, der debuterede med romanen Planen i 2015, har modtaget en pris; nemlig den prestigefyldte BogForums Debutantpris 2015.  Omdrejningspunktet i romanen er opvæksten i det socialt belastede boligbyggeri med det ligeså belastede ry – Urbanplanen på Amager.
 
I nonfiktion har Ulrik Langen fået Det Danske Kriminalakademis jurys diplom for sin formidling af ‘kriminelt’ historisk stof i bogen Tyven, der handler om manden, der stjal guldhornene. Tidligere i år fik samme bog Dansk Forfatterforenings faglitterære pris 2015, en pris Ulrik Langen modtog sammen med forfatteren Jens Andersen. Endelig er Tyven netop nu også nomineret til Årets Historiske Bog på historie-online.dk. Afstemningen lukker 19. marts. Du kan stemme her: http://www.historie-online.dk/nyt/boger/aaretsbog/bogstem_2015.htm
 
Tilbage i den skønlitterære genre har forfatterparret Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg vundet Martha Prisen 2015. Martha Prisen blev uddelt for 27. gang og er læsernes egen pris. Prisen uddeles af Bog & idé og gives til den forfatter, som modtager flest stemmer fra de besøgende i Bog & idés butikker, på bog-ide.dk samt på Bog & idés Facebook-side. Øbro og Tornbjerg modtog prisen for deres roman Det norske job, der er forfatterparrets seneste bog i serien med psykologen og profileringseksperten Katrine Wraa.

Gå til News