Bror og søster
Læs uddrag

Bror og søster

Katrine Marie Guldager

Politikens Forlag
Med bind fem i Køge-krøniken er Katrine Marie Guldager nået til 1976. Henry bliver løsladt fra statsfængslet, og Leonora prøver at finde sig til rette i rollen som mor.
 
Familien er stadig samlet, men man kæmper hver især for at overvinde livets modsætninger. Forholdet mellem Henry og Leonora som altid har været præget af rivalisering og misundelse bliver markant dårligere, da det viser sig at Henry har snydt Leonora. Til gengæld ser det ud som om, at Henry omsider møder en kvinde, der kan rumme ham og give han en chance for at blive lukket ind i livet igen. Lilly kommer omsider overens med sin indre ulv, men den har endnu langt fra forladt den anmelderroste Køge-krønike.

Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 79.00
Sprog: Dansk
Spilletid: 4T 44M
ISBN: 9788740024784
Serietitel: Køge-krøniken
Nummer i serien: 5
Format: Download MP3
Lydbog udk. 01. June 2015
Indlæst af: Grete Tulinius
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
 
-  Dagbladenes Bureau, Preben Rasmussen
Humoren, den venligt ironiske distance til karaktererne, er en af romanens forcer, men også anvendelsen af »den olympiske fortæller« , som er alvidende, henvender sig til læseren og gør denne til medvider med sine flash forwards, virker godt. Stærkest indtryk gør dog forfatterens indsigt i menneskets ensomhed blandt andre mennesker, dets umulige søgen efter livets kerne og dets evindelige selvbedrag. Klog bog. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Berlingske, Eva Pohl
Styrken i Guldagers fortælling er helheden af blikket på forandringer i tiden og sans for betydningen af det enkelte menneskes erindring… Man kan kun se frem til næste og sidste bind i Køge-krøniken.
 
 
 
 
 
-  Nordjyske Stiftstidende, Jens Henneberg
I det femte bind af Køge-serien cementerer Guldager sin position som vor tids betydeligste folkelige forfatter, og så vælger hun ovenikøbet at etablere sig med en alvidende forfatter, som ofte inddrager læseren i sine overvejelser om fremtiden, som jo skal formes på grundlag af erfaringer, og om personernes gøren og laden… Det er umuligt ikke at beundre det varme hjerte, den klare hjerne og den kraft, der har skabt dette værk. Læs mere
 
 
 
 
-  Fredericia Dagblad, Arne Mariager
Katrine Marie Guldager er en de bedst skrivende kvinder i nutidens danske litteratur.
 
 
 
 
-  Politiken, Mikkel Bruun Zangenberg
Her går der næsten kronik, pegepind og overlærer Clausen i den. Men ellers! Ellers er ' Bror og søster' en nøjagtigt lige så dejlig, klog og i ordets bedste forstand medrivende beretning som alle de øvrige bind forekommer at være. Lakmustesten er måske: Vil man gerne læse videre? Og svaret er utvetydigt ja. Læs mere
 
 
 
 
-  Ekstra Bladet, Carsten Norton
Som i de foregående bind er det kombinationen af forfatterens tidsbilleder og den skarpe persontegning, der er bogens største styrker. Det brune årtis politiserede jargon rammes perfekt i dialogerne, og tidens æstetik portrætteres knivskarpt uden på nogen måde at virke karikerende.
 
 
 
 
-  ALT for damerne, Anna Pia Holmgaard
Man er i godt selskab, man får underholdning, eftertanke og rig lejlighed til at huske at og spejle sig i såvel 70’ernes fløjl som familiers rå kanter.
Litteratursiden, Stina Holdt
Guldager er bidende skarp i samtidsberetningerne, hun formidler realistisk og levende, og trods de skiftende vinkler, er dette en herlig letlæselig roman.
Weekendavisen, Klaus Rothstein
Katrine Marie Guldager har givet sig selv en fremtrædende rolle i krøniken. Hun er ikke bange for at kommentere sine egne personer og sit forhold til dem, og i bisætninger ser hun ind i deres fremtid og varsler dermed kommende begivenheder. Det er et både modigt og interessant greb, som hun kontrollerer med kølig suverænitet. Læs mere
Bror og søster
Med bind fem i Køge-krøniken er Katrine Marie Guldager nået til 1976. Henry bliver løsladt fra statsfængslet, og Leonora prøver at finde sig til rette i rollen som mor.
Interview med Katrine Marie Guldager
Hvad handler Køge-krøniken om, hvilke tematikker finder man i krøniken, hvor får Katrine Marie Guldager sin inspiration fra og hvad får man som læser ud af at gå i gang?
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Katrine Marie Guldager
Det samme og noget helt andet
En ung kvinde mister sin far og skal kæmpe for sin plads både i sin egen Læs mere
Livsopgaver
Hvad skal vi med livet? Hvad er vores opgave som menneske, i livet som Læs mere
En uskyldig familie
En uskyldig familie er først og fremmest historien om Frederik, en Læs mere
Ilden
Katrine Marie Guldager afslutter sin krønike om familien fra Køge, hvor vi  Læs mere
Lysgrænsen
I forbindelse med først en nær venindes pludselige, voldsomme død og så Læs mere
En plads i familien
Christian fylder et. Hans oldefar Peter Fischer dør. To begivenheder, der Læs mere
Kilimanjaro
Fra Danmark til Afrika, fra København til Kilimanjaro, scenen er sat både Læs mere
Nu er vi så her
Atten korte sammenflettede noveller, de fleste om familierelationer, om Læs mere
København
Et mylder af mennesker, der ikke kommer hinanden ved, men alligevel Læs mere
Den ny tid
Den ny tid er tredje bind af den anmelderroste familiekrønike, der begyndte Læs mere
Ulven
Ulven er første bind af den anmelderroste familiekrønike. Vi møder Læs mere
Peters død
Peters død er fjerde selvstændige bind af Køge-krøniken og foregår i 1972. Læs mere
Belastning...