Branden
Hør uddrag

Branden

Gåden om Scandinavian Star

Lars Halskov

Politikens Forlag
Mordbranden på Scandinavian Star natten til den 7. april 1990 er Skandinaviens største kriminalgåde. 159 mennesker mistede livet som følge af de påsatte brande. I dag er det stadig ikke opklaret, hvem der satte ild til skibet, og hvad motivet var.

Denne bog fortæller med den nyeste, allerseneste viden den ultimative historie om tragedien på Scandinavian Star og kommer så tæt på sandheden, som det er muligt i en dokumentarisk beretning.

Den stiller bl.a. skarpt på dubiøse forretningsmetoder med links til tvivlsomme forretningsfolk, skattespekulation og elendige sikkerhedsforhold. Men den er også en beretning om de mange mennesker, som blev berørt af mordbranden. Fælles for alle overlevende og pårørende til ofrene er, at tragedien har præget dem for livet. De har brug for, at der bliver sat et punktum for sagen og vil vide, hvad der reelt skete før, under og efter mordbranden.

Bogen bygger på forfatterens mangeårige research. Han har interviewet en lang række centrale kilder, overlevende samt pårørende og har læst stakkevis af fortrolige dokumenter, private breve og interne papirer, som han har fået adgang til. Derfor indeholder bogen også nye vigtige oplysninger om hele forløbet.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (cd-rom)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 99
Sprog: Dansk
Sideantal: 390
ISBN: 9788740026511
Format: ePub
E-bog Udk. 24. September 2015
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Harvey Macaulay
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Frederecia Dagblad, Arne Mariager
En bog, der trods sin store saglighed, efterlader læseren med frygtelig stank i næsen -stanken af en grusom forbrydelse, af hensynsløs grådighed kombineret med dyb dumhed. Det kan næsten ikke være værre … fremragende bog.
 
 
 
 
 
-  Nordjyske, Søren Worslev
Et hjerteskærende bevis på, at branden i mange familier satte sig spor, der aldrig forsvinder … Det er vanskeligt at vide, om Scandinavian Star skriver sig ind i historien over katastrofer, der aldrig opklares, og hvor konspirationsteorierne til evig tid vil florere. Lars Halskov lægger nøgternt rigtig mange kendsgerninger frem, han skriver godt, og hans kildehenvisninger er yderst solide. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Fyens Stiftstidende, Bjarne Gregersen
En fremragende dokumentarisk beretning om alle aspekter af det, som er kaldt en mordbrand. Bogen er velskrevet, den er spændende og den er rystende. Her er tale om en gysende beretning fra det virkelige liv, som overgår, hvad en forfatter kunne skrue sammen i en fiktiv roman.
Weekendavisen , Rasmus Dahlberg
Langt den bedste fremstilling i bogform af den komplicerede sag … en intens historie, som kunne være en forrygende spændingsroman, hvis altså det bare ikke var grusom virkelighed … Lars Halskov er ekstremt velskrivende og formår at bevare det kølige overblik over en særdeles varm og speget sag stort set hele vejen igennem. Læs mere
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Lars Halskov
Skibet der forsvandt
Lars Halskov, Morten Halskov
Skibet der forsvandt fortæller for første gang hele historien om Læs mere
Et land i krig
Jacob Svendsen, Lars Halskov
Et historisk drama har udspillet sig i kulisserne i de seneste ti år Læs mere