Born to Run
Læs uddrag

Born to Run

Bruce Springsteen

Politikens Forlag
Bruce Springsteen fortæller ærligt om sin næsten 50 år lange karriere i en stærk selvbiografi, der udgives på den samme dag, 27. september, over hele verden. 

Den ikoniske sanger og musiker Bruce Springsteen har i al hemmelighed skrevet på sin selvbiografi de seneste syv år. Han begyndte at arbejde på den i 2009 efter at have optrådt med The E Street Band til Super Bowl.

I Born to Run beskriver han sin opvækst i Freehold i New Jersey imellem ”poesi, fare og mørke”, som det, der har næret hans fantasi. Han fortæller levende om sit stædige behov for at blive musiker – fra hans tidlige dage , hvor han var kongen over alle barmusikere i Asbury Park til dannelsen af The E Street Band. Med hudløs ærlighed taler han også for første gang åbent om de personlige kampe, der har inspireret ham til at skrive sine bedste sange og afslører, hvorfor sangen Born to Run har langt dybere selvbiografiske lag, end man tror.

”Det er noget underligt noget at skrive om sig selv”, skriver Bruce Springsteen i bogen.”Men i et projekt som dette har forfatteren givet læseren et løfte om at vise, hvem han virkelig er. Det løfte har jeg forsøgt at leve op til i denne bog”.

Og det er ikke bare tomme ord, at han her viser sig, som han er. Born to Run er en sjældent ærlig og indsigtsfuld selvbiografi, hvor Bruce Springsteen ikke bare tager læseren med gennem sin ikoniske musikalske karriere, der strækker sig over næsten 50 år. Men også gennem en personlig historie fyldt med den form for kærlighed og svigt, tillid og usikkerhed, kampe og succes, som alle kan spejle sig i.
Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 149.00
Sprog: Dansk
Spilletid: 17T 56M
ISBN: 9788740036060
Format: Download MP3
Lydbog udk. 27. September 2016
Indlæst af: Peter Bøttger
Forlag: Politikens Forlag
Oversætter: Jakob Levinsen
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
 
-  Politiken, Erik Jensen
Ligesom i sine sange er Bruce Springsteen i sin prosa en gudsbenådet historiefortæller og portrættør.
 
 
 
 
 
 
-  Berlingske, Mads Hindrich
Åbenhjertet, reflekteret, humoristisk og nuanceret … Springsteen er en fantastisk og ydmyg fortæller med meget interessant stof på hjerte.
 
 
 
 
 
-  Fyens Stiftstidende
I "Born To Run", som Bruce har skrevet på igennem syv år, får læseren lov at sidde ved siden af Bruce, mens han malende, stødende og hæsblæsende fortæller historien om sin jagt på drømmen … Hvis Springsteen kan være både romantisk og svulmende storladen i sin musik, så er Bruce åben, nøgtern og ligefrem på bogform. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Bogrummet.dk, Bjarne Jensen
En hudløst ærlig selvbiografi, velskrevet som en roman, spændende som en krimi … en af de bedste selvbiografier, jeg har læst, og jeg havde svært ved at lægge den fra mig.
 
 
 
 
 
-  Gaffa, Espen Strunk
Med Born to Run giver verdens muligvis mest sympatiske superstjerne os en ikke bare voluminøs og velskrevet, men også illuminerende og ærlig erindringsbog. Med knap 600 siders veloplagt prosa kommer vi godt omkring (og ind på livet af) både manden og musikken … Som ikke alene fremstår som en litterær ækvivalent til mandens egne, legendariske maratonkoncerter – men i en vis forstand også som selvbiografiens svar på den Store, Amerikanske Roman. En pragtfuld læseoplevelse. Læs mere
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad, Michael Bah
Når selve livet og et lille glimt af evigheden pulserer gennem én … Atmosfærefyldt læsning.
Bogblogger, Andreas Krog
Et sublimt værk, der giver os et helt unikt og hudløst ærligt indblik i hvem Bruce Springsteen er og ser sig selv som.
Information, Klaus Lynggaard
Springsteen vil rigtig meget med bogen, men ikke mere end han magter. Han gør sig simpelthen umage. Det er der kommet en af rockmusikkens helt store og gennemført læseværdige selvbiografier ud af, ja, selv hvis man ikke bryder sig om mandens musik, er der noget at hente i bogen … Born to Run er spækket med minder, refleksioner, anekdoter og sigende detaljer og præget af varme, respekt og undren, og denne læser fræsede med glæde og fornøjelse gennem værket, velskrevet og gennemtænkt som det er. Læs mere
Weekendavisen, Rene Gummer
Det er længe siden, jeg har grædt. Det er ikke sådan noget, man går rundt og gør, når man er blevet voksen. Men de sidste to dage har jeg siddet i min stol og tudet omkring 40 gange - eller cirka ved hvert andet kapitel i Bruce Springsteens selvbiografi, Born to Run … Den er fremragende.
Litteratursiden, Louise Østergaard
Bruce Springsteens tekstunivers er så fuldt af små amerikanske stemningsbilleder, man kører ud af den der highway med drømmen om et nyt og bedre liv, man har store planer om at gøre det bedre end ens egne forældre gjorde det osv. osv. Og det er de historier, ’Born to run’ er fyldt med, så man sidder og er helt målløs, når man læser bogen: den er jo lige der, den der helt ægte arbejderklassepoesi! Læs mere
Downloads