17. august 2016

Born to run - forord

Born to run - forord

Nu er hele forordet til Born to run - Bruce Springsteens selvbiografi - ude. Også på dansk. Bogen udkommer 27. september i både USA og Danmark.
FORORD - På dansk ved Jakob Levinsen.
Jeg er fra en by med strandpromenade, hvor så godt som alt har en lille smule fup over sig. Det har jeg også selv. Som 20-årig var jeg på ingen måde oprørsk eller kørte ræs, men spillede guitar på gaderne i Asbury Park og var allerede velanskrevet blandt dem, der “lyver” i sandhedens tjeneste … det vil sige kunstnere, med lille k. Men jeg havde en perfekt hånd med fire esser. Jeg havde min ungdom, næsten 10 års erfaring i hårdkogte barorkestre, en god flok lokale musikere med fornemmelse for min måde at optræde på og en historie at fortælle.
Denne bog er på samme tid en fortsættelse af den historie og et forsøg på at finde tilbage til dens rødder. Jeg har valgt at styre efter de begivenheder i mit liv, som jeg mener har været med til at forme både denne historie og min karriere på scenen. Når jeg møder fans på gaden, bliver jeg igen og igen stillet spørgsmålet: “Hvordan gør du det?” På de følgende sider vil jeg forsøge at kaste en smule lys over hvordan, og endnu vigtigere hvorfor.
Overlevelsespakke for rock’n’roll
Gode gener, medfødt talent, øvelse og håndværk, udvikling af og hengivenhed til en kunstnerisk tankegang, uhæmmet længsel efter … berømmelse? … kærlighed? … beundring? … opmærksomhed? … kvinder? … sex? … og … nå ja … penge på lommen. Hvis så … du gerne vil fortsætte hele vejen til nattens ende, og har en rasende indre ild, der bare aldrig … brænder … ud.
Det er nogle af de elementer, det er godt at have ved hånden, ifald du skulle komme til at stå over for 80.000 (eller bare 80) skrigende rockfans, der forventer at se dig trylle for dem. I forventning om at se dig trække noget op af din hat, ud af den blå luft eller ud af denne verden; noget, der – inden de troende forsamledes her i dag – blot var et rygte i en sang.
Jeg står her i dag som et levende bevis på dette evigt flygtige, aldrig helt troværdige “os”. Deri består min tryllekunst. Og som alle gode tryllekunster kræver den en troværdig opbygning. Så med andre ord …

Gå til News
TOP  ▲
Relevante bøger
Born to Run
Born to Run er en sjældent ærlig selvbiografi, hvor den amerikanske sanger Læs mere