Bogen om verden
Hør uddrag

Bogen om verden

Johan Olsen

Politikens Forlag
Hvordan er Jorden egentlig opstået? Har her virkelig været helt mørkt engang? Og hvornår kom menneskene til? Den verden, vi lever i, føles ganske velkendt for de fleste af os. Vi kender til solen, til bjergene, til havet og til de dyr, der bor omkring os. Og vi tager helt for givet, at vi mennesker selvfølgelig er her på Jorden. Men sådan har det ikke altid været. En gang var her ingenting. Ingen jordklode, ingen stjerner, ingen giraffer eller rejer og slet ingen mennesker. Der var ikke engang noget lys eller noget rum. Bare helt mørkt.

Så hvordan kom vi fra ingenting til den verden, vi bor i i dag med parcelhuse, fodboldbaner, edderkopper og madpakker?

Det er det, Johan Olsen prøver at give os svar på i Bogen om verden. Han forklarer os om The Big Bang, der begyndte det hele. Om solen og stjernerne og altings byggesten, atomerne – der er en slags legoklodser, som alle ting er bygget af. Han fortæller om tyngdekraft og de energier, der holder sammen på verden og forklarer om det første liv, der opstod på Jorden og som langsomt og gennem mange millioner års udvikling nu er blevet til græsstrå, rødbeder og ... dig og mig. Lige midt i den verden, vi alle sammen går rundt i i dag.

Aldersgruppe +11 år.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 129.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 192
ISBN: 9788740043747
Format: ePub
E-bog Udk. 08. September 2017
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Tegner: Thomas Hjorthaab
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
 
-  Kids News
Bogens stil er ret morsom, fordi den er sjov, samtidig med at man lærer noget om dinosaurer, verdens begyndelse og selve menneskets udvikling. Jeg synes, at bogen er meget sjov, fordi der er små tegninger, hvor man møder en lille videnskabsmand, der eksempelvis flyver i en lille rumraket og møder nogle marsmænd. Jeg har lært meget af bogen, og Johan Olsen er altid virkelig god til at forklare. Jeg ville helt sikkert anbefale den til mine venner, fordi den er sjov og lærerig. Jeg giver den 6 smileys, fordi man ikke kan få øjnene fra den, når man først er begyndt. Læs mere
lektørudtalelse
Spændende læsning hvis du er nysgerrig på de allerstørste spørgsmål indenfor naturvidenskab og er 11-15 år. Du kan læse bogen for fornøjelsens skyld, men kan også bruge den i skolen.
Litteratursiden.dk
Johan Olsens formål med bogen har været at fortælle om naturvidenskaben på en måde, så det er sjovt og giver nogle ahaoplevelser. På bogens bagside står der, at bogen er henvendt til en aldersgruppe, der hedder +11 år, og det er nok meget rigtigt men den er ikke kun for børn; den er for alle over 11 og dermed også for voksne. Der bliver tegnet, fortalt og forklaret, så der burde være grobund for en forståelse eller om ikke andet så en nysgerrighed på emnet. Hans begejstring for og glæde over naturvidenskaben strømmer ud af teksten. Tonen i sproget er let og legende. Læs mere
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Johan Olsen
Den dag Gunnar blev væk - og fandt naturens farver
Naturen er fyldt med farver, og uanset om det drejer sig om et træ eller en Læs mere
Den største historie
Johan Olsen, Julie Bang
Den største historie er en nyskabende, visuelt fortalt faktafortælling for Læs mere
Hvad er en prut? Hvad er en bussemand? - Læs selv-serie
En sjov, spændende og letlæst bog til børn, der lige er begyndt at læse Læs mere
Mennesket - Læs selv-serie
En sjov, spændende og letlæst bog til børn, der lige er begyndt at læse Læs mere
Hvad er et æg?
Johan Olsens nysgerrighedsvækkende og morsomme naturvidenskabelige Læs mere
Et prik, der ændrede verden
Johan Olsen fortæller sjovt og levende om lægevidenskabens utrolige Læs mere
Kompasnålen der bevægede sig
Johan Olsen fortæller sjovt og klogt om den gang for 200 år siden, da Læs mere