Bo Lidegaard er uddannet cand.phil. i historie og har arbejdet for bl.a. Udenrigsministeriet og Statsministeriet. Han er en af de mest respekterede danske historikere og forfatt er til adskillige anmelderroste bøger om Danmarks historie i det 20. århundrede, bl.a. Redningsmænd. Skandinaviske aktioner for at redde fanger fra tyske KZ-lejre i krigens sidste år (2015) Landsmænd – de danske jøders flugt i oktober 1943 (2013), En fortælling om Danmarks historie i det 20. århundrede (2011), Kampen om Danmark 1933-45 (2005) og Jens Otte Krags dagbøger i to bind (2001-2002). Bo Lidegaard er tidligere chefredaktør for dagbladet Politiken.
Landsmænd
I oktober 1943 lykkedes det langt hovedparten af de danske jøder at flygte til Sverige. Hvordan gik det til, og hvorfor valgte langt de fleste danskere at hjælpe deres landsmænd på flugt? Hør Bo Lidegaard fortælle om begivenhederne, om hans adgang til hidtil ukendte dagbøger og om, hvordan samfundet forholdt sig til deres "Landsmænd".

Læs mere
Hvad kan vi lære af historien?
"Redningsmænd - skandinaviske aktioner for at redde fanger fra tyske kz-lejre i krigens sidste år" er historien om de mange aktioner, der i foråret 1945 fik transporteret over 20.000 fanger fra tyske koncentrationslejre til sikkerhed i Sverige. Sporene følges fra de første norske og danske initiativer, der udgik fra aktivister, som trods modstand fra alle sider satte alt ind på at hente deres landsmænd fra lejrene, inden det var uigenkaldeligt for sent.
Læs mere
Hvad handler "Redningsmænd" om?
Redningsmænd - skandinaviske aktioner for at redde fanger fra tyske kz-lejre i krigens sidste år er historien om de mange aktioner, der i foråret 1945 fik transporteret over 20.000 fanger fra tyske koncentrationslejre til sikkerhed i Sverige. Sporene følges fra de første norske og danske initiativer , der udgik fra aktivister, som trods modstand fra alle sider satte alt ind på at hente deres landsmænd fra lejrene, inden det var uigenkaldeligt for sent. Læs mere
TOP  ▲
Bøger af Bo Lidegaard
Landsmænd
I oktober 1943 lykkedes det langt hovedparten af de danske jøder at flygte Læs mere
Redningsmænd
Dette er historien om de mange aktioner, der i foråret 1945 fik Læs mere
Øjeblikke
Billedbureauet Polfoto har det seneste år digitaliseret store dele af deres Læs mere