Blomstrende syrener
Hør uddrag

Blomstrende syrener

Martha Hall Kelly

Hr. Ferdinand
Societypige og tidligere Broadway-skuespiller Caroline Ferriday har hænderne fulde med sin stilling ved det franske konsulat i New York og en ny, gryende forelskelse. Men Carolines liv forandrer sig for altid, da Hitler i 1939 invaderer Polen for derefter at vende blikket mod Frankrig.

På den anden side af Atlanterhavet mærker den kun sekstenårige Kasia Kuzmerick sin bekymringsløse ungdom forsvinde, mens hun trækkes længere og længere ind i den polske modstandsbevægelse. Hun er omringet af mistænksomme blikke og vagtsomme naboer, og en eneste forkert bevægelse kan få fatale konsekvenser.

Samtidig søger den ambitiøse unge læge Herta Oberheuser en stilling i den tyske stat. Hun ser det som en billet til et andet liv, men bliver hurtigt fanget i en mandsdomineret verden af nazihemmeligheder og magt.

De tre kvinders veje antager kollisionskurs, da det ubærlige sker og Kasia interneres i Ravensbrück, den berygtede kvindekoncentrationslejr i det nordlige Tyskland. Fortællingen krydser kontinenterne, fra New York til Paris, Tyskland og Polen, mens Caroline og Kasia forsøger at bringe retfærdighed til de mange, som verdenshistorien har overset.

Blomstrende syrener
er baseret på den sande historie om amerikanske Caroline Ferriday, der hjalp en gruppe polske kvinder fra koncentrationslejren Ravensbrück, hvor de var blevet udsat for medicinske forsøg under naziregimet.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
 p-bog (paperback)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 250
Sprog: Dansk
Sideantal: 528
ISBN: 9788740047011
Format: 145x220
Udk. 12. June 2018
1. udgave, 2. oplag
Indbinding: Indbundet
Forlag: Hr. Ferdinand
Omslagsgrafiker: Imperiet
Oversætter: Christine Gasbjerg, Kirsten Heltner
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
 
-  Cats, Books and Coffee
En stærk historie … Modig, oplysende, medrivende og gribende. Med stor indlevelsesevne skildrer Martha Hall Kelly de indespærrede kvinders oplevelser, deres angst, håb og drømme.
 
 
 
 
 
-  Emmas bogreol
Fortællingen er utroligt godt researchet og ikke mindst velskrevet … En gribende fortælling.
 
 
 
 
 
 
-  Femina, Julia Lahme
”En hjerteskærende mavepuster af en bog, som samtidig er opløftende og skrevet i et sprog, hvor siderne flyder … Bevægende, medrivende, sine steder uhyggelig og ganske enkelt fremragende”.
 
 
 
 
 
-  Bogrummet.dk, Sanne
”Bevægende, rørende, stærk … En helt fantastisk bog, som jeg klart vil anbefale alle at læse, den rammer en lige i hjertet. Når man først er begyndt at læse den, får man svært ved at ligge den fra sig, selvom den til tider er meget barsk.”
 
 
 
 
 
-  Sidses bogreol, Sidse Cordes
”Den type bog, hvor siderne nærmest vender sig selv, og som vil sidde fast i mit hjerte i lang tid efter endt læsning.”
 
 
 
 
 
-  Bøgernes Univers, Mette Jessen
”Det er svært at lægge denne bog fra sig … En spændende og rørende læseoplevelse, og den tager læseren helt tæt på de grusomheder, der skete under Anden Verdenskrig … Det er tre stærke kvinder, som man her møder, og det er svært ikke at blive stærkt involveret i deres historie. Martha Hall Kelly har i hvert fald givet mig lyst til at læse meget mere om Caroline Ferriday og Ravensbrück.” Læs mere
 
 
 
 
 
-  Henriettes blog, Henriette Jensen
”Utrolig medrivende … Der er lagt et kæmpe stykke arbejde i forberedelserne til denne bog, hvilket også afspejler sig i kvaliteten af den. Det er en stærk, barsk og utrolig spændende historie … Martha Hall Kelly skriver, ikke mindst beskriver, således at man næsten føler, at man selv er til stede i handlingen. Sproget er nemt, flydende og utrolig indlevelsesrigt.” Læs mere
 
 
 
 
-  Nordjyske Stiftstidende, Flemming Junker
”Velskrevet og vigtig bog om et emne, som altid vil være aktuelt.”
 
 
 
 
-  Magasinet Arbejderen , Inge Torkild-Hansen
”En læseværdig roman, hvor nazisternes handlinger bliver sat i relief, men også en fortælling om kærlige relationer til familie og venner, kærester og ægtefæller.”
Litfix.dk, Julie Rasmine Larsen
”En velresearchet og stærk roman om Anden Verdenskrig og kvindeliv. Fortællemæssigt sat sammen som en spændingsroman, plot og drama er intakt, dialogerne flydende og siderne vender sig selv … En bog man virkelig kan mærke, at der ligger hjerteblod i”
RandiGlensbo.dk, Randi Glensbo
”En stærk og gribende historie om, hvilke konsekvenser 2. verdenskrig fik for tre meget forskellige kvinders liv. Beskrivelsen af, hvad der foregik i Ravensbrück, gør et stort indtryk … ”
Bogtanken.dk, Ida Barkholt
”En absolut gribende fortælling … Der er ingen tvivl om, at Martha Hall Kelly har lavet et solidt og utroligt flot researcharbejde forud for denne roman.”
Litteratursiden.dk, Anne Grete Jacobsen
”Dramatisk, bevægende og rørende fortælling om krigens følger … En overbevisende roman, som er godt researchet og velfortalt.”
Bogblogger.dk , Mette Bach Lindgaard
”Bogen er meget rørende … Den er velskrevet, og man suges helt ind i historien og har svært ved at slippe bogen igen.”
Bogsyn.dk, Finn Byrgesen
”Vi mærker historiens vingesus … Fremragende læsning.”
Hjemmet, Vibeke Dorph
”En smuk, varm og stærk roman om tre kvinders farlige og idealistiske kamp under et kulsort kapitel af verdenshistorien.”
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Martha Hall Kelly
De Gyldne Duer
To kvindelige spioner risikerer alt i jagten på en berygtet nazilæge i Læs mere
Solsikkesøstrene
Martha Hall Kelly har skrevet en medrivende historisk roman inspireret af Læs mere
De forsvundne roser
I Blomstrende syrener lod læserne sig rive med af virkelighedens Caroline Læs mere