Benedikte
Hør uddrag

Benedikte

prinsesse til Danmark

Anne Sofie Kragh

Politikens Forlag
I 75 nedslagspunkter tegner Anne Sofie Kragh et portræt af Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte, der den 29. april 2019 fejrede 75-års fødselsdag.

Bogen er den første store biografi om Prinsesse Benedikte, som hun selv bidrager aktivt til. Her fortæller hun om sin rolle som prinsesse og rigsforstander, om sin pligtfølelse, om de væsentligste mærkesager, om livet på Berleburg – samt om de største personlige oplevelser og vigtigste begivenheder. Hun kommer også omkring sit syn på spørgsmål som værdier, kvindefrigørelse, børneopdragelse og monarkiets rolle i et moderne demokrati.

Bogen tegner et portræt af en pligtopfyldende prinsesse, der ved, hvad der forventes af hende, og som gennem hele livet har forvaltet sin rolle seriøst og samvittighedsfuldt. Dronning Ingrid betegnede meget rammende Benedikte som den mest kongelige af sine døtre. Prinsesse Benedikte har en meget stærk pligtfølelse over for sit land, der kommer før alt andet – også familien.

Udover prinsessen selv medvirker hendes tre børn, Prins Gustav, Prinsesse Alexandra og Prinsesse Nathalie, der fortæller om opvæksten på Berleburg, samt de nærmeste venner og personer fra de mange protektioner. Hendes Majestæt Dronning Margrethe og Hendes Majestæt Dronning Anne-Marie fortæller også om deres søster og deres fælles barndom, der både bød på streng opdragelse og stor kærlighed.

Bogen er rigt illustreret – blandt andet med personlige fotos fra Kongehusets private arkiv.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
Belastning...
DKK 199
Sprog: Dansk
ISBN: 9788740055474
Format: ePub
E-bog Udk. 24. April 2019
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Flemming Østergaard
Samler med et virtuost blik på de karakteristiske detaljer en overraskende og fascinerende mosaik om den prinsesse i søstertrioen, som hendes mor, dronning Ingrid, med et i denne tid ofte repeteret udsagn kaldte »den mest kongelige af mine døtre« … Anne Sofie Kragh formår elegant at komme under paraderne, og resultatet er blevet et underfundigt og elegant portræt. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Berlingske, Jakob Steen Olsen
Glimrende bog, der når så langt, man overhovedet kan komme ind på den anden side af det rør-mig-ikke, der står som en livgarde om de kongelige og om prinsesse Benedikte i særdeleshed.
 
 
 
 
 
-  Anettes Bookshelf
Et elegant og majestætisk portræt.
 
 
 
 
 
-  Emmas bogreol
Det har været utroligt spændende at komme til tætter på ikke bare Prinsesse Benedikte, men store dele af den kongelige familie. Derudover indeholder bogen også en masse fine, private og offentlige billeder.
Den korte avis, Torsten Dam Jensen
Smuk bog om kongelig prinsesse bør stå på enhver ægte dansk royalists bogreol.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Anne Sofie Kragh
Det første år
En dokumentarisk fortælling, der bringer læseren helt ind i Læs mere
Statsministrene
Anne Sofie Kragh, Michael Dyrby
Tilsammen har de ledet Danmark i 35 år, fra kartoffelkur til finanskrise: Læs mere