Bastarden
Læs uddrag

Bastarden

Anne-Marie Vedsø Olesen

Politikens Forlag
SPANIEN, 1569. Trekvart århundrede efter de kristnes endelige sejr over maurerne synes en vis ro og stabilitet at have indfundet sig under kong Philip II’s styre. Men reelt er landet stadig en sydende krudttønde af magtkampe og brutal intolerance mod alle som kan blot mistænkes for stadig at nære muslimske eller jødiske sympatier. Inkvisitionen farer frem med hård hånd, bødlerne har travlt og kætterbålene flammer.
 
Madeleine de Montdidier er efter med nød og næppe at være undsluppet religionskrigene i Frankrig nu søgt mod Madrid. Her hvirvles den unge kvinde ind i et giftigt spil mellem kongemagt, kirke og magtbegærlige intriganter, hvor ikke mindst hendes hemmelige kærlighedsforhold til kongens flamboyante halvbroder, Juan af Østrig, får afgørende betydning og kommer til at kræve al hendes handlekraft og skarpsyn. Både for hendes egen overlevelses skyld og for at beskytte det ufødte barn, kun hun selv kender faderen til.

Bastarden er andet bind om Madeleine og en selvstændig fortsættelse af Dronningens dame. Det er en skildring af en voldsmættet og skelsættende periode i Europas historie, og frem for alt en fortælling om en kvinde, som midt i et væv af forstillelse og svig må tage stilling til hvad og hvem, der i virkeligheden er ægte.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (paperback)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 129.00
Sprog: Dansk
Spilletid: 7T 43M
ISBN: 9788740021462
Format: Download MP3
Lydbog udk. 23. February 2015
Indlæst af: Githa Lehrmann
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Kenneth Schultz
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
 
-  Femina, Julia Lahme
Det her er en særlig roman. Særlig fordi den er skrevet knaldhamrende godt, fordi den er et klassisk og fremragende bud på den historiske roman, og fordi den rent faktisk vil lære os noget – både om Europas forhold til Islam for 500 år siden, om kvinders forhold til sig selv og om, hvordan man finder ud af, hvem man kan stole på. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Dagbladenes Bureau, Preben Rasmussen
Forfatterens evne til at blande fiktion og virkelighed er så medrivende, at man får lyst til at grave dybere i spansk renæssance efter læsningen...
 
 
 
 
-  Nordjyske Stiftstidende, Jens Henneberg
Romanen sammenstykker træk fra faghistorieskrivning og roman på en så fordomsfri måde, at der er kommet en ypperlig, læseværdig spændingsroman ud af det.
 
 
 
 
-  Berlingske, Niels Houkjær
Ikke mindst takket være Anne-Marie Vedsø Olesens evne til at flette sine farverige fiktive personer ind i det omfattende galleri af historiske notabiliteter … lykkes det hende at skabe et troværdigt fortælleunivers.
 
 
 
 
-  ALT for damerne, Anna Pia Holmgaard
Der er masser af historiske detaljer, brutal inkvisition og kulørt kærlighedsdrama i denne efterfølger til ”Dronningens dame”.
Weekendavisen, Katinka Bruun
Kærligheden er flammende rød, jalousien er giftiggrøn og hadet sort som i helvede … Jeg var glimrende underholdt af Bastarden og ser frem til fortsættelsen.
Jyllands-Posten, Henriette Bacher Lind
Det historiske er på plads, men spiller primært rollen som kulisse i det fermt sammenskruede actiondrama om en kvindes kamp for overlevelse i krig og kærlighed.
Glædelig jul fra Anne-Marie
Julehilsen fra Anne-Marie Vedsø Olesen.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Anne-Marie Vedsø Olesen
Dronningens dame
Frankrig, 1567. Den blodige religionskrig mellem katolikker og huguenotter Læs mere
Mordersken
KONSTANTINOPEL, 1570. Den tilfangetagne Madeleine de Montdidier føres ind i Læs mere
Salernos sol
Den unge læge Edgar følger med den franske kong Ludvig på det Andet Læs mere
Lucie
Lucie kan ikke dø. Om sig selv ved hun kun, at hun for tusind år siden steg Læs mere
På månens horn
En gysernovelle om jalousi og tiltagende vanvid fra Politikens Forlags Læs mere