Bargums synder
Hør uddrag

Bargums synder

Sofie Malmborg

Politikens Forlag
Sofie Malmborg har modtaget Bogforums debutantpris 2020 for "Bargums synder"

København, år 1750.
Den unge kræmmersøn Frederik Bargum kommer i lære hos en af byens mest velhavende købmænd. Her oplæres han i handlens ædle kunst, og han har talent. Da købmanden dør, gifter Bargum sig til en andel i forretningen og går straks i gang med at bygge sit eget palæ og virkeliggøre de storstilede forretningsideer, han har fået på rejser rundt i Europa.
 
Først er det tobaksplantager, der skal gøre Danmark selvforsynende. Så er det hvalbarder til det voksende marked for fiskebensskørter. Bargums ideer slår fejl, men da han hører om en ny lovende handelsvare – nemlig slaver – grundlægger han et kompagni, der skal tjene penge på trekantshandlen mellem Afrika, Vestindien og Danmark.

I en elegant og sanselig prosa beskriver Sofie Malmborg den driftige Frederik Bargums indre og ydre liv i 1700-tallets borgerskab. Han er både en ustoppelig visionær som Lykke-Per og en skrupelløs chancerytter som Stein Bagger, og der er mange sårede skæbner i hans kølvand. En af dem er hans datter Rebecca, der som femårig blev efterladt, da hendes forældre flygtede ud af landet med kreditorerne efter sig. I romanens
andet spor er det den nu 21-årige Rebecca, der mindes sin barndom i den velbeslåede, men følelseskolde familie, og efterhånden kommer på sporet af, hvad det egentlig var, der skete, og hvor hendes forældre nu befinder sig.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 250
Sprog: Dansk
Sideantal: 320
ISBN: 9788740059939
Format: 145x220
Udk. 25. March 2020
1. udgave, 2. oplag
Indbinding: Hæftet
Indholdsgrafiker: LYMI
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Simon Lilholt
Anmeldelser og omtale
Søndag
Spændene … velskrevet historisk handelseventyr til de nysgerrige.
Information, Bodil Skovgaard Nielsen
Vinderen af Bogforums Debutantpris 2020 skriver så sanseligt, at anmelderen føler sig transporteret direkte til 1700-tallets latriner og silkeærmer. Fortællingen om slavehandler Bargum er et fremragende eksempel på, at kunsten kan gøre os klogere på fortiden og de tråde, den trækker til nutiden.
 
 
 
 
 
-  Berlingske, Merete Reinholdt
Sjældent udgives så stilsikker en debut, og sjældent er det så udtalt en fornøjelse at læse en ny stemme i dansk litteratur.
Arbejderen, Margit Andersen
Sprogligt er den en fornøjelse, ikke mindst på grund af brugen af gamle ord, der er anbragt med rettidig omhu, og som man kan vende i munden med velbehag, som var de maltbolsjer.
 
 
 
 
 
-  This Fictional Life
Et smukt gennemarbejdet værk
 
 
 
 
-  Anna Møller, Kristeligt Dagblad
Vellykket … En yderst læseværdig debut for alle med hang til historiske romaner.
 
 
 
 
 
-  Bogrummet.dk
Hun lægger stærkt ud … Selv hvis man ikke er historisk interesseret, er det svært ikke at blive grebet af bogen. Jeg må sige jeg har været meget fanget af bogen og kan varmt anbefale den.
Lolland-Falsters Folketidende, Hans Jørgen Møller
En særdeles lovende debut fra en forfatter, der i den grad har sin research i orden.
Weekendavisen, Birte Weiss
Det er et godt og dramatisk stof … Der er grund til at holde øje med Sofie Malmborg.
 
 
 
 
 
-  Annes bogblog
Jeg er dybt imponeret over denne bog. Det føles næsten som om, man selv bliver ført tilbage til sidste halvdel af 1700-tallet. Man kan levende forestille sig, hvordan de forskellige karakterer taler til hinanden, hvordan folk går klædt og hvad der blev handlet med dengang.
 
 
 
 
 
 
-  Søndag
Storslået og ambitiøs debut.
 
 
 
 
 
 
-  Femina
Eventyr, grusomhed, kærlighed og forældreskab i én medrivende pakke.
 
 
 
 
-  Politiken, Bjørn Bredal
Alt i alt en original tone, en særlig stemning, og det er ikke så lidt … Bargums synder er en stærk debut. Vidende, vel researchet og med en masse på hjerte. Varm, sjov, klog og jomfrunalsk på den frække måde.
 
 
 
 
-  Cats, books and coffee
Bargums synder er spændende læsning, hvor Sofie Malmborg udviser en imponerende evne til at levendegøre sine karakterer. Samtidigt er sproget så elegant, at man som læser straks lod sig transportere 250 år tilbage i tiden – hvor de billedskabende sætninger placerede os midt i datidens København og Europa. Læs mere
Bogblogger.dk
Debutanten Sofie Malmborg, der skriver 1700-tallet så fremragende frem på siderne. Her er både lugte og smage, fyldte potter og overdådige middage. Fattigdommen i rendestenen og de riges bekymringer over udbyttet på deres slaveskibe … en god debut, der lover godt for et fremtidigt forfatterskab.
Radio Update
Fascinerende læsning … Hvor har jeg lyst til at fortælle meget, meget mere fra handlingen – men læs bogen selv! Bogen er Sofie Malmborgs debut – flot! Jeg glæder mig allerede til den næste.
 
 
 
 
-  Litfix.dk
En imponerende debut … Jeg var godt underholdt og nød virkelig bogen. Anbefales til alle der kan lide historisk fiktion.
 
 
 
 
-  Preben Rasmussen, Dagbladenes Bureau
En vellykket bog … Bargum er malet med så mange farver, at hans sammensatte natur fremstår både plausibel og interessant som en ny tids intelligente outsider.
Downloads